Nieuws «TERUG  

Albert ten Berge competitiewinnaar regio Noord met Ozandro.

09-08-2023 |

Zaterdag 5 augustus 2023 trokken de tuigpaarden van regio Noord naar Noord - Groningen waar voor de 23ste keer de VvV Paardendag van Uithuizen werd gehouden. Een relatief klein concours maar wel één waar het hele dorp voor uitloopt en enthousiast meeleeft met de verschillende wedstrijden.

Op het programma stond de finale van de nieuwelingencompetitie met nog zeven deelnemers over. Winnaar werd Albert ten Berge uit Westerbork met de Cizandro nakomeling Ozandro.

Deze zeer tuig typische vos begon het seizoen met het winnen van de nieuwelingenklasse in Grootegast en won, inclusief de finale, zes van de acht competitiewedstrijden. De andere twee wedstrijden eindigde deze combinatie als tweede. Met een puntentotaal van 60 is hij de glorieuze winnaar geworden.

Met Omar van Indiana van Joop Witlox eindigde Gerard van der Meulen als tweede de in finale en met 53 punten, ook als tweede de eindstand. Omar versloeg Ozandro in Siegerswoude en bleef elke wedstrijd meedraaien in de kopgroep. Sander Hoogenberg werd met Noorman HM (v. Icellie) van Henk Minkema derde in de laatste wedstrijd waardoor hij vijfde, 36 punten, in het eindklassement werd. De vierde plaats in de finale was voor Mart Helmus met Naferno (v. Hertog Jan). Hij eindigde als derde in de eindstand met 44 punten. Vierde in eindstad werd Henk Prins met Orola (v. Ciznadro) van E. Zwama. Met 33 punten eindigde Oderose MU (v. Cizandro) van Martin Uineken als zesde en Nounou (v. Dylano) van Aaldert Berghuis eindigde als zevende met 16 punten.

Er was meer succes voor stal Ten Berge want Albert’s partner Joyce Hoving zegevierde met 15-jarige Dictus (v. Manno) van Wim Jansen in de grote limietklasse. Tijdens het overrijden klom ze van de derde naar de eerst plaats.

Grietje Naber won met Julant (v. Fantijn) de kleine limietklasse en Linda Boelens pakte met Fantijn (v. Patijn) zelf de winst in de damesklasse. De koppositie in de ereklasse was voor Wim Jansen met Talos zoon Atillos.

Bron: De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN