Nieuws «TERUG  

Hanneke van Wessel met zeventienjarige Briljant dameskampioen MWZ

10-08-2023 |

Met vier deelnemers was het kampioenschap tuigpaarden gereden door dames van de regio’s Midden West Zuid niet er dicht bevolkt en de jury had het lastig om de kampioen aan te wijzen. Hanneke van Wessel met de door haar vader gefokte Briljant uit tweevoudig Topsportmerrie Taunita (v. Manno) nam het in de finale op tegen Susanne Klinkhamer met Judex (v. Eebert). De vos van Van Wessel maakte geen fouten en was het meest tuig typisch. Hij hield het front er goed op, ging vierkant over de benen en werd de terecht kampioen omdat Judex te lang werd.

Overige rubrieken

In de limietklasse mochten acht combinaties overrijden voor de wedstrijd maar de eerste plaats van Wim Jansen en Manno zoon Dictus kwam nooit in gevaar. De donkere vos liep een ijzersterke wedstrijd met veel kracht in zijn bewegingen. Met de schimmel Nevaro (v. Idol) van Leo Wijkmans werd Mark de Groot tweede en Danielle Klinkhamer werd keurig derde met Nationaal (v. Image HBC).

In de openklasse ging vader Cees Klinkhamer met de overwinning aan de haal. Hij reed een thuiswedstrijd met een matig en statig bewegende Judex. Nico Calis en Emaire (v. Manno) mochten als tweede opstellen en voor Wim Jansen en Atillos (v. Talos) was de derde plek.

Marcel van Bruggen won met Nicolei VB (v. Image HBC) de competitiewedstrijd van MWZ en hield Berry van de Genugten met Olievier (v. Cizandro achter zich. Het witte lint was voor Wim Jansen met de makkelijk lopende Idol merrie Olympia.

Bij de tweespannen openklasse was het Derk Jan Mekkes die de ereronde voorop mocht rijden met RHT Jefferson (v. Eebert) en Johnson (v. Manno). De verdiende tweede plaats was voor Etienne Raeven met Lorton (v. Hertog Jan) en Cilardo (v. Ulandro). Het Engelse span Nevaro en Jericho met Mark de Groot stond derde.

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN