Nieuws «TERUG  

Wilhelmus voor Aris van Manen en Naviro K

05-08-2023 |

Een ander hoogtepunt in Hellendoorn was het VERT kampioenschap voor 5-jarige tuigpaarden. Aris van Manen uit Nijkerk ging met het kampioenslint naar huis omdat zijn vos Naviro K (v. Indiana) de beste van zijn leeftijdgenoten werd.

Uit de negen deelnemers  formeerde de jury een sterke kopgroep van vijf paarden die nogmaals afreden voor de kampioenstitel. Van Manen met de voormalige premiehengst Naviro K, Lieke Lueks met de KWPN goedgekeurde hengst Neon GSM (v. Bocellies Matteo) van Jan Thijs Seinen en Albert Lueks, Mark de Groot met Nevaro (v. Idol) van Leo Wijkmans, Richard Hofstra met New Eclipse (v. Fantijn) van Fokkelien Oldenburger en Mart Helmus met Naferno (v. Hertog Jan).  

Aris en Naviro K wonnen nog nooit een wedstrijd, maar daar kwam in Hellendoorn verandering in.

De fraaie vos klom er geweldig in en  bleef zich fraai showen voor de jury die niet anders kon dan de aansprekende vos tot kampioen te kronen. Voor plaats twee waren Nevaro en Neon GSM in beeld. De bergop lopende schimmel Nevaro trad iets actievoller op dan Neon en had de hals er meer bovenop staan. De bruine Neon GSM wordt in een rustig tempo voorgesteld en maakt elke pas af. Achter heel krachtig ondertredend en voor ruim bewegend maakte de hengst een paar foutjes teveel waardoor hij derde werd achter Nevaro. Mart Helmus klom een plekje met de mooi vierkant showende Naferno en New Eclipse mistte de regelmaat voor een hogere klassering dan de vijfde.

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN