Nieuws «TERUG  

Pien Jansen en Freedom kampioen ereklasse MWZ.

05-08-2023 |

Op de prachtige zandbaan bij manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn vond afgelopen zaterdag het regionale tuigpaardenconcours van Midden West Zuid plaatst. Belangrijkste wedstrijd was het kampioenschap ereklasse. Het was uiteindelijk Pien Jansen uit Olst die met de merrie Freedom (v. Patijn) de titel in de wacht sleepte.

 

Zeven deelnemers gingen de strijd met elkaar aan en de eerste omloop werd een kopgroep van drie geselecteerd, die de finale mochten rijden. Op kop Pien Jansen met Freedom, gevolgd door Hanneke van Wessel met Brijant (v. Larix) en Ad Bakx met Hannalina (v. Crescendo HBC). De merrie Hannalina begon  heel voortvarend aan de wedstrijd met veel ruimte in haar bewegingen en met een mooi front. Echter, in de finale begon ze te rommelen en verspeelde haar kans op de titel. Het meest constant van de 17-jarige Briljant, maar was met name in voorhand te vlak. Freedom liep misschien niet zijn beste wedstrijd maar de bruine merrie was in de voorhand wel de meest actievolle en ruimste en dus was het kampioenslint voor haar. Briljant werd reserve kampioen. De jury vond de kampioen een vrije en blije verrichting geven.

Berry van de Genugten bracht met de overwinning van zijn Olievier (v. Cizandro) de spanning terug in de competitie van MWZ. De arbiter besliste in zijn voordeel waardoor Henk Hammers met Mabellanita (v. Atleet) van Joop van Wessel automatisch tweede. De zwarte Olievier ging bijzonder ruim in de voorhand en bleef er goed overheen kijken. Wim Jansen en Marcel van Bruggen mochten ook mee overrijden en werd respectievelijk derde en vierde met Olympia (v. Idol) en Nicolei VB (v. Image).

In de Young Riders competitie was de jury ook verdeeld over de koppositie en dus kwam de arbiter opnieuw in actie. Nu ging het tussen Mieke ter Schure met Julant (v. Fantijn) en Roy Brand met Jericho (v. Dylano). Twee paarden met veel actie in de benen waarbij  Julant van nature een mooi front etaleert en Jericho ondersteuning nodig heeft. Mieke en Julant konden de tien punten bijschrijven! De derde plek was voor Marit Westerink met Atleet zoon Grandioos en met Jack Daniels PSH (v. Manno) mocht Esther van der Wal als vierde opstellen. De kopgroep bestond uit zes en het was Richard Hofstra en No Time (v. Image) die vijfde werd voor Danielle Klinkhamer met Nationaal, ook van Image.

Margriet van Asselt mocht de ereronde aanvoeren in de damesklasse. Met Gerran PSH (v. Atleet) die bijzonder deftig in de houding was, versloeg zij Joelle Berghuis met Mary-Rose MJDB (v. Delviro HBC), die wel een plekje steeg ten kostte van Fokkelien Oldenburger met New Eclipse (v. Fantijn). Vierde in de herkansing bleef Evelien Corbeek met Big Ben (v. Urgent).

Wim Jansen won met Nibali (v. Icellie) de lage limietklasse voor Henk Hammers met Nikita (v. eebert0 van D. & H. Benschp. De derde plaats was voor een andere Nikita en wel de Cizandro dochter van M.J. & A.J. van Ingen en gereden door Adri van Ingen. Mark de Groot pakte met Jericho de winst in de hoge limietklasse. Het tweede geld waas hier voor Berry van de Genugten met Mareda (v. Idol) van Egbert Kruiswijk. Voor Grietje Naber en Julant (v. Fantijn) was de derde plaats.

Marit Westerink was heel blij met haar overwinning in de afsluitende zadelrubriek op Grandioos. Op Hannalina werd Margot Bakx tweede en Evelien Corbeek mocht met Big Ben (v. Urgent) als derde opstellen.

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN