Nieuws «TERUG  

Magnifiek prolongeert kampioenschap dekhengsten Norg

04-08-2023 |

Het kampioenschap waar wellicht het meest naar werd uitgekeken was dat van de goedgekeurde KWPN-dekhengsten. Dat er maar vier hengsten kwamen opdraven was wellicht een beetje teleurstellend, maar het duel tussen Macho (v. Indiana) en Magnifiek (v. Idol) maakte alles goed. Beide tophengsten hadden in februari dit jaar voor het laatst tegen elkaar gestreden om de Oregon trofee in Den Bosch en daarom lag het kampioenschap helemaal open. Robbie van Dijk kwam heel sterk binnen met de vos hengst van de Amerikaanse eigenaar William Duffy en kreeg gelijk het publiek op zijn hand. Macho rijst als geen ander in de voorhand en kijkt er hoog overheen met zijn mooie front. Concurrent Lambertus Huckriede weet als geen ander een paard te preparen op een kampioenschap en had zijn dit jaar nog ongeslagen schimmelhengst in topvorm. Magnifiek is één en al power en geeft zich helemaal. Ook hij klimt erin met een hoge ruime voorbeentechniek en sterk onder tredende achterhand. Na de eerste omloop werd Mark de Groot definitief derde met vader van Magnifiek, Idol (v. Manno) en vierde werd Harry van Middelaar met Lanto HBC (v. Delviro HBC) van de HBC-stal van Jan Schep.

In de finale met Macho en Magnifiek leefde het talrijke publiek geweldig mee en had elk paard zijn eigen fans. Waar Magnifiek er nog een schepje bij op deed, moest Macho meer en meer toegeven op zijn eerste optreden. Huckriede en Magnifiek werden overtuigend winnaar en prolongeerden hun Nederlandse titel.

Met Renvyle Imondro (v. Cizandro) van de Engelsman Frank Fitzpatrick won de rijder uit Usselo ook de nationale ereklasse en Anneke Borkent zegevierde met de bruine opnieuw in de damesklasse.

Piet Lijffijt zette de nationale competitie op zijn kop met de overwinning van zijn Idol nakomeling Orion en Henk Hammers zette de limietklasse overtuigend naar zijn hand met een ontketende Lindrini (v. Hertog Jan) van de familie Kooijman. Derk Jan Mekkes deed goed zaken in de tweespancompetitie en pakte tien punten met Roelofsen Horse Trucks Johnson (v. Manno) en Montreal HBC (v. Idol). Het oranje rozet in de ereklasse tweespannen ging naar Marcel Ritsma met Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniels PSH (v. Manno) van de familie Pos.

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN