Nieuws «TERUG  

Bronzen Bartje voor Niek Alting

31-07-2023 |

Prachtige ontknoping unieke meerspancompetitie

 

Dinsdag 25 juli werd in Norg  de finale verreden van de tandem-competitie ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje 2023’.  Deze, door de Provincie Drenthe mogelijk gemaakte meerspancompetitie, kende maar liefst negen deelnemers, een record! Het grote terrein in Norg, zonder hindernissen, was bij uitstek geschikt voor deze volle rubriek en de rijders showden hun tandems dan ook optimaal. Eén van de hoogtepunten tijdens dit sfeervolle en goed bezochte concours.

 

De competitie kende tot nu toe twee verschillende winnaars. Niek Alting won in Eext en Exloo en maakte de meeste kans op de eindoverwinning. Jan Jordans won de wedstrijd tijdens het Zuidenveld in Nieuw-Weerdinge.

 

Na de eerste omloop was er een definitieve vijfde plaats voor Richard Hofstra met zijn Any Time (v. Patijn) en Otto (v. Kapitaal) van Age Okkema, gevolgd door Leendert Veerman met Emerson (v. Manno) van de maatschap Alting en Action Quality Eribo (v. Eribo). Een zevende plek was er voor Jochum Boonstra met Dondroniem (v. Uromast) en Zavanno (v. Manno), waarna Rony Beuving Cetrienes (v. Vulcano) en Lexington (v. Hertog Jan) van de Italiaan Roberto Facini mocht opstellen. Daarnaast had Teus van Laar zijn James (v. Manno) en Ebert (v. Unieko) opgesteld.


Vier overrijders

Vier rijders kregen een uitnodiging van de jury om nogmaals de strijd aan te gaan, Niek Alting, Martien Verboord, Jan Jordans en Derk Jan Mekkes.

Niek Alting voerde de tussenstand aan en na de eerste omloop was hij ook als eerste binnengeroepen. Hij ging er meteen weer volledig voor om die plek te behouden. Lord Liberty L (v. Fabuleus) van Manon Veerman en Luitenant (v. Fantijn) van de combinatie Ruinemans/Alting vormen al enkele jaren een heel succesvol tweespan en sinds dit seizoen vormen ze ook een tandem. Een tandem dat de gehele competitie wist te overtuigen en dat nu ook deed. Ze liepen regelrecht naar de overwinning in Norg en daarmee waren ze automatisch ook winnaar van de competitie. Jan Jordans boekte een plekje winst tijdens het overrijden met King (v. Fantijn) en Barend (v. Marvel). Daarmee werd de tweede plek in de competitie zeker gesteld. Martien Verboord behaalde de derde plaats in de finalewedstrijd met El Nino B (v. Atleet) en Jonkheer (v. Eebert) en hij werd ook derde in de eindstand. Derk Jan Mekkes werd vierde met Roelofsen Horse Trucks Jefferson (v. Eebert) en Roelofsen Horse Trucks Hugo (v. Patijn). In de eindstand van de competitie was er een vijfde plaats. Daarbij dient overigens vermeld worden dat Derk Jan Mekkes een wedstrijd minder had gereden.

 

Het enthousiasme van publiek en rijders en de progressie die verschillende tandems gedurende de competitie lieten zien bewijst dat het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje een waardevolle aanvulling is  op de Drentse concoursen, op naar 2024!

 Fotobijschrift:

De hele competitie wist Niek Alting te overtuigen met Lord Liberty L en Luitenant. Ook de finalewedstrijd werd gewonnen en daarmee het  Bronzen Bartje.

(Foto: Het Tuigpaard / The Dutch Harness Horse)

  

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met René van der Kuil (rjgvanderkuil@gmail.com).

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN