Nieuws «TERUG  

Montreal HBC wint op sterk bezet CH De Wolden

26-07-2023 |

Op de laatste zondag van CH De Wolden, ook wel CSI Zuidwolde genoemd, komen de beste tuigpaarden uit het Noorden naar Veeningen voor een Masterclass voorafgaand aan de Grote Prijs De Wolden. Pure reclame voor de tuigpaardensport op een geweldig internationaal podium.

 

Acht tuigpaarden maakten gistermiddag 23 juli, hun opwachting in de Jantje Broek-Dekker Arena, zeven streden daadwerkelijk om de hoogste eer.

Als officiële jury was Gerard Lokhorst aangesteld en hij werd geassisteerd door dierenarts Albert van Unen en Wiebe Yde van de Lageweg.

Na de eerste omloop werden vier combinaties geselecteerd om nogmaals af te rijden.

De overige drie deelnemers werden definitief geplaats en dat waren achtereenvolgens Richard Hofstra met Any Time (v. Patijn), Albert ten Berge met Ozandro (v. Cizandro) en plaatselijk favoriet Robin Hoorn met Jantijn (v. Fantijn). Lendrini (v. Hertog Jan) verloor bij binnenkomst een ijzer waardoor Niek Alting niet meer deel kon nemen aan de wedstrijd.

De finale ging tussen Leendert Veerman met Action Quality Amadeus (v. Saffraan), Lieke Lueks met Neon GSM (v. Bocellies Matteo) van Jan Thijs Seinen en Albert Lueks, Harry van Middelaar met Lanto HBC (v. Delviro HBC) en Derk Jan Mekkes met Montreal HBC (v. Idol). Beide HBC-paarden zijn eigendom van Jan Schep, die zelf ook aanwezig was.

Regelrecht naar overwinning

De 6-jarige Montreal HBC was al heel sterk binnengekomen en schakelde in de finale nog een tandje bij. Hij walste met grote ruime passen en de hals er bovenop tussen de hindernissen door en wist het jurykorps ervan te overtuigen dat hij moest winnen.

Harry van Middelaar, die hier al vijftien keer gewonnen heeft, werd tweede met Lanto HBC. Ook deze hengst klom er geweldig in en was heel voornaam in het front. Hij was iets minder constant dan de winnaar.

Als derde mocht Neon GSM opstellen. Lieke stelde de bruine hengst heel netjes en in een keurig tempo voor. AQ Amadeus liep na een langdurige blessureperiode voor het eerst weer een wedstrijd en wisselde sterke moment af met iets mindere. Hij werd vierde.

Locoburgemeester Gerrie Hempen mocht de ereronde meerijden met een superblije Derk jan Mekkes.

Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN