Nieuws «TERUG  

Mondiaal PSH kampioen 6- en 7-jarigen

20-07-2023 |

Zaterdag 15 juli had de Stichting De Gouden Bolhoed weer en prachtig concours georganiseerd bij de Zilfia’s Hoeve in Houten.

 

Voor de 6- en 7-jarige tuigpaarden stond het VERT-kampioenschap op het programma met vijf deelnemers. Een klein groepje met veel kwaliteit.

Marcel Ritsma had de Icellie nakomeling Mondiaal PSH van de familie Pos in grote vorm waarbij de bruine elke pas hoog en ruim uittelde. Volkomen in balans liep hij een hele constante wedstrijd. Ook Lindrini (v. Hertog Jan) van de familie Kooijman en gereden door Henk Hammers weet altijd te imponeren met haar machtige front en actievol benenwerk. Mark de Groot presenteerde de aangewezen hengst Latino (v. Dylano) van de combinatie Vink/Kruiswijk/de Groot. De zwarte treedt op met krachtige, vierkante en tuig typische bewegingen. Deze drie toppaarden mochten nogmaals afrijden voor de titel.

Lindrini kwam te laat in haar ritme en verspeelde haar kansen. Ze werd derde. Latino deed er een schepje bovenop en ging steeds grootser en ruimer door de baan. Mondiaal bleef door de Manno-ring walsen en was heel chique als totaalplaatje. De jury was verdeeld en kwam er niet uit. Het was de arbiter die Mondiaal de beste vond en dus werd hij gehuldigd als kampioen.

In de nationale competitie kregen zes van de acht paarden een herkansing. De tien punten gingen naar Robbie van Dijk met de imponerende Oberon (v. Icellie) van de gebroeders Van Manen en Jan Thijs. De hengst beweegt hoog uit de schouder met een lang zweefmoment en sterke achterhand. Henk Hammers kon als tweede opstellen met Olympus SR (v. Kordaat) van Leo Wijkmans en Mark de Groot werd derde met Oklahoma (v. Icellie).

Ule Haarsma won de limietklasse tweespannen en pakte tevens tien punten in het kader van de tweespancompetitie. Zijn vossen Ojochie (v. Eebert) en Landheer (v. Fantijn) klommen goed tegen elkaar op en waren mooi gelijk in houding en beweging. Mark de Groot werd tweede met Nevaro (v. Idol) en Jericho (v. Dylano). Jan Jordans pakte de negen competitiepunten met King (v. Fantijn) en Odin (v. Cizandro).

De ereklasse tweespannen leverde een overwinning op voor Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniels PSH (v. Manno) gereden door Marcel Ritsma. Derk Jan Mekkes volgde als tweede met RHT Hugo (v. Patijn) en RHT Jefferson (v. Eebert). Het derde geld was opnieuw voor Jan Jordans, nu met King en Haarman (v. Manno).

Jan won met King ook de tussenlimiet. Mark de Groot kwam met Nevaro op kop in de lage limietklasse en won met Idol (v. Manno) de grote limietklasse.

Lambertus Huckriede en Anneke Borkent wonnen met Renvyle Imondro (v. Cizandro) zowel de ereklasse als de damesklasse.

De competitiewedstrijd voor de Young Riders werd gewonnen door Roy Brand met Jericho.

Met het winnen van De Gouden Bolhoed gaf Mark de Groot extra glans aan een succesvolle dag.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN