Nieuws «TERUG  

Elite merrie Funita kampioen fokmerries

18-07-2023 |

Tijdens het Zuidenveld concours in Nieuw – Weerdinge stond zaterdag 8 juli jl het VERT kampioenschap voor fokmerries op het programma.

Maar liefst veertien deelnemers namen deel aan deze titelstrijd. Via een tussengroep werden nog twee combinaties aan de kopgroep toegevoegd waarmee de finale van start ging met zeven kanshebbers.

Lambertus Huckriede had de 13-jarige Funita (v. Manno) van Joop van Wessel sinds 3 weken in training en pakte de titel. De donkere vosmerrie liep mooi opwaarts met een hoge en ruime voorbeen actie. Ook achter trad ze krachtig onder de massa en liet tevens een fraaie houding zien.

Dat Manno dochter Emaire al weken in vorm is, bleek ook nu weer. In handen van Nico Calis eiste de merrie van Johan Kramer de reserve titel op. Niek Alting klom naar de derde plaats met Lendrini (v. Hertog Jan) van Josien Bezemer – van Zijtveld. Ook Linda Boelens had Icanita (v. Colonist) goed in vorm en werd ondanks de extra inspanning van de tussengroep, knap vierde voor Mark de Groot met Nobility (v. Idol). Harm Jan Veenstra werd als zesde binnen geroepen met Nikita (v. Icellie) van Rein Bosch en Harry van Middelaar eindigde als zevende met Mendrini (v. Cizandro).

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN