Nieuws «TERUG  

Tandem om Bartje

05-07-2023 |

In Nieuw-Weerdinge 3e wedstrijd Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje!
Aantrekkelijke prijzenpot dankzij Provincie Drenthe

 

Zaterdag 8 juli gaan negen tandems in Nieuw Weerdinge strijden om punten in het kader van de meerspancompetitie ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’. Het Concours Hippique maakt deel uit van een jaarlijks evenement georganiseerd door Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld.

 

Aantrekkelijke prijzenpot!

Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe. Mede daardoor is er een zeer aantrekkelijke prijzenpot beschikbaar. Per wedstrijd is er voor de winnaar € 300,-; 2e prijs: € 250,-; 3e prijs: € 200,-, 4e prijs: € 150,-; volgprijzen: € 100,-. Voor de winnende paarden zijn er ook nog twee fraaie statie-dekens met logo. Voor de uiteindelijke winnaar van de competitie is er niet alleen het Bronzen Bartje maar ook nog een extra geldprijs van maar liefst € 500,-!

 

Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje

Het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje is een speciale competitie op de concoursen in Drenthe die nationale tuigpaardrubrieken uitschrijven. Aangezien CH De Wijk en CH Eext jaarlijks met elkaar de nationale rubrieken afwisselen gaat de competitie dus in totaal over vier wedstrijden, CH Eext (29-5-2023), CH Exloo (3-6-2023), CH Zuidenveld (8-7-2023) en de finale tijdens CH Norg (25-7-2023.

Het heeft als doel om de verenigingen in Drenthe (blijvend) te stimuleren om een mooi concours te organiseren voor de aangespannen sport, de aangespannen (top)sport in Drenthe te promoten en bij te dragen aan volle en mooie rubrieken en het trekken van veel bezoekers. Tot slot wil de organisatie met de competitie de provincie Drenthe als (aangespannen) sport provincie nadrukkelijk en langdurig op de nationale kalender plaatsen.
Er is voor deze competitie heel bewust voor meerspanrubrieken gekozen. Dit zijn rubrieken die tot de verbeelding spreken van het publiek, rijders en iets extra’s meebrengen op een concours aangezien het gaat om de kwaliteiten van het unieke Nederlandse KWPN tuigpaard maar daarnaast ook om de kwaliteiten van de rijder gezien de moeilijkheidsgraad.

Door te stimuleren dat deze rubrieken op alle (nationale) concoursen in Drenthe worden uitgeschreven dient de rubriek in de vorm van een competitie te worden verreden. Daarmee                                                                                                    wordt de samenwerking tussen de concoursen gestimuleerd en gezorgd voor een gezamenlijke Drentse ambitie.

 

Tussenstand

1.  Niek Alting, Jipsingboertange

2. Derk Jan Mekkes, Doezum &

Jan Jordans, Landhorst &
Martien Verboord, Vlijmen

5. Jochum Boonstra, Wijnjewoude

6. Teus van Laar, Nijkerk

 

Praktische informatie:

Facebook Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje: www.facebook.com/Rondje-Drenthe-om-het-bronzen-bartje-1051457995051652

 

CH Zuidenveld (Nieuw-Weerdinge): www.zuidenveld.com

Locatie: Raiffeissenstraat te Nieuw-Weerdinge                 

Aanvang eerste rubriek TP: 10.45 uur

Rubriek Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje: 16.45 uur

Startlijsten en programma: www.tuigpaardrijders.nl

(alle info onder voorbehoud van wijzigingen)

 

Fotobijschrift:

De rijders staan met hun tandems opgesteld, klaar om af te rijden voor de wedstrijd.

(foto: Het Tuigpaard / The Dutch Harness Horse)

 

(Persbericht Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje)

 

-------

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met René van der Kuil van René van der Kuil Communicatie & Organisatie (rjgvanderkuil@gmail.com)

 

 

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN