Nieuws «TERUG  

Wim Jansen pakt tien punten met schimmel Olympia

30-06-2023 |

Zondag 25 juni stond CH Nieuwleusen in het teken van de springsport. De springwedstrijden werden afgewisseld met aangespannen rubrieken voor  tuigpaarden.

 

De belangrijkste wedstrijd voor de tuigpaarden van regio MiddenWestZuid was de competitie voor de nieuwelingen. In deze tweede competitiewedstrijd kwamen acht paarden in de baan. Van zeer warme weersomstandigheden leek de schimmel Olympia (v. Idol) geen last te hebben. In handen van eigenaar Wim Jansen bleek zij heel strijdlustig en verzaakte geen moment. In de finale met zes sloeg ze haar slag en klom naar de eerste plaats. De sterke achterhand en vrolijke uitstraling bracht de jury tot deze beslissing. De nummers twee en drie waren aan elkaar gewaagd. Het was Berry van de Genugten met Cizandro nakomeling Olivier die uiteindelijk tweede werd voor Marcel van Bruggen met de hengst Nicolei VB (v. Image), die de eerste competitiewedstrijd had gewonnen. Robbie van Dijk moest de voorlopige eerste plaats van de fraaie Oreda (v. Atleet) van Sander en Erik Daniels inleveren en zakte behoorlijk af met de vierde plaats. Hierna mocht Margot Bakx Nurzela van Hapert (v. Julius van Hapert) van Hans Castelijns opstellen en Freek Saris moest met Mereda (v. Eebert) van M. Velthuizen uit Amerika genoegen nemen.

Evelien Corbeek had een beste dag in Nieuwleusen met haar Big Ben (v. Urgent). Ze schreef de eerste rubriek van de dag, de lage limietklasse, op haar naam, als ook de laatste wedstrijd van de dag, de damesklasse. De grote vos pakt met zijn ruime passen veel bodem en kijkt er met zijn hoge front hoog overheen. Voor Berry van de Genugten en Nobel (v. Jericho) van Egbert Kruiswijk was het tweede geld.

Met de grote schimmelmerrie Mareda (v. Idol), ook van Kruiswijk, won Van de Genugten wel de hoge limietklasse. Hij versloeg Ad Bakx met de vosmerrie Hannalina (v. Crescendo). De openklasse werd in één keer geplaats en kreeg in Fontana D (v. Waterman) met Ada Donck een spectaculaire winnaar. Wim Jansen en Freedom (v. Patijn) waren heel constant en werden tweede. Margot Bakx werd in de damesklasse nog tweede achter winnares Evelien Corbeek.

Bron: De Paardenkrant

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN