Nieuws «TERUG  

Mieke ter Schure voor de vierde keer kampioen Young Riders

29-06-2023 |

CH Siegerswoude had ook het kampioenschap voor Young Riders toegewezen gekregen.

Negen jonge enthousiaste rijders en rijdsters gingen de competitie met elkaar aan, maar tegen Mieke ter Schure en Julant (v. Fanitjn) van Harco en Grietje Naber kon vorige week zaterdag niemand op. De vos ruin boekt wekelijks progressie en walste met een hoge en ruim grijpende voorbeentechniek door de zandbaan bij stal De Mersken. De jury prees het vrije en blije optreden van de vos en ook de manier van rijden van Mieke. Voor de 25-jarige Mieke was dit de vierde kampioenstitel bij de Young Riders, en daarmee ook de laatste. Volgend jaar is ze geen Young Rider meer!

Met Jericho (v. Dylano) was het zilver voor Roy Brand en Esther van der Wal won het brons met Jack Daniels PSH (v. Manno).

In de nationale competitie voor nieuwelingen gingen de tien punten naar Renske van der Sluis met haar bruine merrie Niantha (v. Cizandro). Met veel zelfhouding en sterk benenwerk was Niantha de concurrentie te slim af. Met Olympus SR (v. Kordaat) van Leo Wijkmans mocht Henk Hammers als tweede opstellen en Mark de Groot kwam niet verder dan plek die met Oklahoma (v. Icellie).

Mark won wel de lage limietklasse met Latino (v. Dylano) en wist Marcel Ritsma met Mondiaal PSH (v. Icellie) achter zich te houden. Lieke Lueks reed Neon GSM (v. Bocellie’s Matteo) naar de derde plaats.

In de hoge limietklasse was Lindrini (v. Hertog Jan) en klasse apart. Henk Hammers had de merrie vorm en ze zwierde met veel elan en machtige passen door de baan. Met Lanto HBC (v. Delviro) eiste Harry van Middelaar plek twee op met vlak daarachter Marcel Ritsma met Knaller PSH (v. Cizandro).

Lambertus Huckriede won met Renvyle Imondro (v. Cizandro) opnieuw de ereklasse gevolgd door Henk Hammers met Heliotroop (v. Colonist) en Mark de Groot met Dylano (v. Plain’s Liberator).

Imondro was met Anneke Borkent ook de beste in de damesklasse. Het was opnieuw Heliotroop die tweede werd, nu in handen van eigenaar Grietje Naber. Lieke Lueks, die ook het schoonste geheel won, stond derde met Neon GSM.

Bij de tweespannen ging de zege naar Marcel Ritsma met Jack Daniels PSH en Gerran PSH (v. Atleet). Leendert Veerman volgde als tweede met de twee Manno zonen Action Quality Eribo en Emerson. De derde stek was voor Derk Jan Mekkes met vader en zoon RHT Bentley en Jaims H.

De slotrubriek was die voor klavertje-3 aanspanningen en het was Martien Verboord die de ereronde mocht aanvoeren met Jonkheer (v. Eebert), AQ Eribo en El Nino B (v. Atkeet). De trio’s van Niek Alting en Derk Jan Mekkes volgden op de plaatsen twee en drie.

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN