Nieuws «TERUG  

Derde tweespantitel op rij voor Luitenant en Lord Liberty

29-06-2023 |

Vorige week zaterdag was het grote concours van Siegerswoude met ook wedstrijden voor de tuigpaard rijders van regio Noord.

Op het programma stond  ook het kampioenschap tweespannen. Drie spannen betraden het strijdtoneel en het was niet geheel verrassend dat Niek Alting opnieuw kampioen werd met zijn jonge span Luitenant (v. Fantijn) en Lord Liberty (v. Fabuleus). Beide vossen zijn wel eens overtuigender geweest maar werden wel terecht kampioen. Henk Minkema werd reserve kampioen met Jennytou (v. Delviro HBC) en Kellytou (v. Emilano), die in hals en houding meer gelijkheid zouden mogen tonen. Het span vossen Emaire (v. Manno) en Leetida (v. Eebert) moest nog teveel aan elkaar wennen en eindigde in handen van Nico Calis als derde.

De competitie kreeg een verrassende winnaar in Gerard van der Meulen met Omar (v. Indiana) van Joop Witlox. De vos was in vorm en trad krachtig en met veel afdruk op. Albert ten Berge wist de voorgaande vier competitiewedstrijden te winnen met de elegante Ozandro (v. Cizandro) en leek nu ook de beste papieren te hebben ware het niet dat de jury verdeeld was en de arbiter uitsluitsel moest geven. Die koos voor Omar , die deze keer de beste bewegingen liet zien. Mart Helmus deed met de derde plaats ook goede zaken, zijn Hertog Jan nakomeling Naferno liet ruime passen zien en was netjes in het front. Orola (v. Cizandro) van E. Zwama en gereden door Henk Prins liet ook een hele constante verrichting zien en werd vierde voor Marieke Stolwijk-Scherphof met O’Fee (v. Cizandro).

In de lage limietklasse was Harry van Middelaar de duidelijke winnaar met Mendrini (v. Cizandro) van Harold Dekker. Over de tweede plaats bestond verdeeldheid. Of Richard Hofstra met New Eclipse (v. Fantijn) van Fokkelien Oldenburger of Niek Alting met Lord Liberty. De arbiter vond New Eclipse de beste van de twee.

Niek Alting won wel de hoge limietklasse met Luitenant van hemzelf en Ruinemans. Met Lex (v. Sir Arie) greep Wim Jansen de tweede plaats. De vos was imponerend in de voorhand. Rony Beuving werd derde met Jetisem (v. Ditisem).

Fantijn (v. Patijn) was ten opzichte van Diever 100 % beter. Bij vlagen danste hij weer als vanouds door de baan in handen van Linda Boelens. Hij won overtuigend de ereklasse en was ook in de damesklasse niet te kloppen. De tweede plaats in de ereklasse werd ook ingenomen door Wim Jansen, nu met de rondom constant bewegende Freedom (v. Patijn). De jonge Lukas Hoeksema reed Ditisem naar het derde geld.

Annemieke Calis stond met Emaire tweede achter Linda en Fantijn in de damesklasse tweewieler. Grietje Naber en Fantijn’s zoon Julant.

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN