Nieuws «TERUG  

Martien Verboord rijdt Eribo, Jonkheer en El Nino naar Klavertje -3 kampioenschap

22-06-2023 |

Op het prachtige concours van Drogeham werd zaterdag 17 juni het eerste VERT-kampioenschap verreden. Zeven Klavertje-3 aanspanningen gingen de strijd met elkaar aan, vier kregen een herkansing voor de allesbeslissende finale.

De drie vossen van Martien Verboord toonden veel gelijkheid in aftekeningen en waren ook in beweging een eenheid. Zowel de eerste omloop als de finale waren Eribo (v. Manno), Jonkheer (v. Eebert) en voorpaard El Nino (v. Atleet0 het beste voorwaarts en gaven de mooiste show. Leendert Veerman had de ervaren Eribo beschikbaar gesteld aan Verboord en dat paste perfect. Voorpaard El Nino stal de show als voorpaard en het was dan ook terecht dat de rijder uit Vlijmen werd uitgeroepen tot kampioen. Het was 30 jaar geleden dat hij met een klavertje- 3 aanspanning had gereden, maar het kostte geen moeite zo te zien.

Het drietal donkere vossen van Jan Jordans liep ook een hele beste en constante wedstrijd en klom een plekje waardoor ze tweede werden. Barend (v. Marvel), Haarman (v. Manno) en King (v. Fantijn) zijn de reserve-kampioenen. Dit ging ten kostte van de aanspanning Hugo (v. Patijn), Jaims H (v. Bentley VDL) en Jefferson (v. Eebert) met Derk Jan Mekkes op de bok. In de finale was voorpaard Jefferson niet constant genoeg in zijn prestatie waardoor het de derde plaats werd. Titelverdediger Niek Alting kreeg zijn trio Luitenant (v. Fantijn), Emerson (v. Manno) en Lord Liberty (v. Fabuleus) te laat aan de praat en eindigde als vierde.  Etienne Raeven had met Hercules (v. Atleet), Lorton (v. Hertog Jan) en Cilardo (v. Ulandro) een finale plaats verdiend maar werd vijfde voor Teus van Laar met James (v. Manno), Nino (v. Atleet) en Ebert (v. Unieko). Ule Haarsma kon jammer genoeg de wedstrijd niet uitrijden.

Martien Verboord had een goeie dag in Drogeham want hij won later ook nog de ereklasse tweespannen met Jonkheer en El Nino. Voor Marcel Ritsma was de tweede plaats met Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniels PSH (v. Manno) van de familie Pos. Landheer (v. Fantijn) en Image (v. Ditisem) werden keurig derde in handen van Ule Haarsma.

Marcel Ritsma begon de dag goed met een overwinning van Mondiaal PSH (v. Icellie) in de kleine limietklasse. Het tweede geld was hiervoor Mark de Groot met Latino (v. Dylano) en Jan Jordans werd met King derde in deze sterke limietklasse.

De grote limietklasse werd weer een prooi voor Lambertus Huckriede met Magiifiek (v. Idol). Harry van Middelaar deed goede zaken met Lanto HBC (v. Delviro HBC) en eiste de tweede plaats op voor Jericho (v. Dylano) gereden door Mark de Groot.

Renvyle Imondro (v. Cizandro) schreef de ereklasse opnieuw op zijn naam met Lambertus Huckriede. Henk Hammers en Heliotroop (v. Colonist) kreeg daarna de voorkeur van de arbiter boven Mark de Groot met Dylano (v. Plain’s Liberator).

Ook de damesklasse blijft het domein van Imondro van de Engelsman Frank Fitzpatrick. Met Anneke Borkent aan de leidsels werd Manon Veerman met Luitenant naar plek twee verwezen die daarmee overigens wel een plekje steeg. Lieke Lueks werd hierdoor derde met Neon GSM (v. Bocellies Matteo).

In de competitie voor Young Riders was de koppositie voor Mieke ter Schure met Julant (v. Fantijn) van Harco en Grietje Naber. De vos lijkt elke wedstrijd beter te worden. Joelle Berghuis werd tweede met Mary-Rose MJDB (v. Delviro HBC) en won ook de stijlprijs. Esther van der Wal stond derde met Jack Daniels PSH.

Tot slot de KWPN Westfort hengstencompetitie. Deze werd na arbitrale beslissing gewonnen door Olympus HS (v. Icellie) van Handelshuis Schuttert. Lambertus Huckriede werd zo automatisch tweede met Martin Morero (v. Atleet). Lieke Lueks en Neon GSM stonden derde en Freek Saris met Norbert FS (v. Urgent) werd vierde.

 

Foto en Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN