Nieuws «TERUG  

Fokkelien Oldenburger en New Eclipse opnieuw bovenaan in damesklasse

17-06-2023 |

Op het bijzonder goed georganiseerde regionale concours van Diever waren de tuigpaardenrubrieken opnieuw goed gevuld met ook kwalitatief goede paarden.

De nieuwelingencompetitie van Noord blijft het domein van Albert ten Berge en zijn Ozandro (v. Cizandro). De bruine ruin wist met zijn vrij en blije optreden de jury opnieuw het meest te imponeren en won voor de vierde keer oprij 10 punten. Het sterke optreden van Omar (v. Indiana) van Joop Witlox, werd in handen van Gerard van der Meulen beloond met de tweede plaats en ook Mart Helmus en Naferno (v. Hertog Jan) liep een beste koers en werd derde.

Niek Alting won de lage limietklasse met Lord Liberty (v. Fabuleus) die niet zijn beste wedstrijd liep maar wel voldoende kwaliteit in huis had om de concurrentie voor te blijven. Evelien Corbeek weet haar Big Ben (v. Urgent) steeds beter te showen en werd verdiend tweede voor Richard Hofstra met de deftige New Eclipse (v. Fantijn) van Fokkelien Oldenburger.

De in de grote limietklasse greep Niek Alting opnieuw de koppositie met de elastische Luitenant (v. Fantijn), die met veel schwung rondging. Wim Jansen heeft Lex (v. Sir Arie) weer onder zijn eigen hoede en baarde gelijk opzien. De vos ging spectaculair in de voorhand en wist de tweede plaats de bemachtigen. Dit ging ten kostte van Marieke Stolwijk-Scherphof met Kontiki   (v. Eebert) die derde werd.

De rubriek voor fokmerries van hoog niveau en kreeg een fantastische winnaar in Nikita (v. Icellie) van Rein Bosch en gereden door Harm Jan Veenstra. Met Mendrini (v. Cizandro) van Harold Dekker werd Harry van Middelaar sterk tweede en Berry Kulk kon daarna Wim Jansen ’s Lastrona (v. Eebert) opstellen.

Ook de ereklasse was een kwaliteitsvolle rubriek en kreeg in Emaire (v. Manno) een zeer terechte winnaar. De vos merrie kwam al heel ontspannen binnen met de oortjes naar voren, iets wat zij niet zo vaak doet. In handen van Nico Calis liet zij veel lossigheid zien en legde veel kracht en ruimte in haar bewegingen. Ditisem (v. Roy M) van de familie Muggen lijkt aan een tweede jeugd bezig want met de debuterende Lukas Hoeksema, vriend van Lieke Lueks, aan de leidsels liep de vos met een hoog front en veel afdruk. De beloning was plaats twee voor Linda Boelens met Fantijn (v. Patijn).

Bij de damesklasse met tuigpaarden gereden voor de vierwielige concourswagen was Fokkelien Oldenburger, net als een week eerder in Exloo, opnieuw de beste met haar New Eclipse. De vosmerrie heeft een prachtig hoofd en loopt met veel zelfhouding. De bewegingen in de voorhand zijn ruim en zuiver. Joyce Hoving gaf nog het meeste partij met Dictus (v. Manno) van Wim Jansen en behield de tweede plek voor Pien Jansen met Joker (v. Delviro HBC) van de combinatie Jansen/Oosterlaar.

Manon Veerman en Luitenant wonnen de damesklasse tweewieler. Hier kwam de meeste concurrentie van Grietje Naber met de ruim bewegende Julant (v. Fantijn) die tevens een mooi front erop had staan. Ditisem werd nu derde in handen van Lieke Lueks.

Bij de tweespannen wist stal Alting haar vierde overwinning te pakken met Luitenant en Lord Liberty naast elkaar. Henk Minkema reed zijn bruinen Jennytou (v. Delviro HBC) en Kellytou (v. Emilano) naar het rode lint. Het nieuwe span Emaire en Leetida (v. Eebert) van Gert Koers stond derde en werd gereden door Nico Calis.

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN