Nieuws «TERUG  

Veel winnaars op CH Exloo

09-06-2023 |

Vorige week zaterdag 3 juni werd in Exloo het nationale tuigpaardenconcours gehouden met wedstrijden voor de nationale rijders als ook voor de regionale rijders. Dit leverde veel deelname op en ook veel verschillende winnaars.

 In de nationale lage limiet greep Jan Jordans tijdens het overrijden de macht met King (v. Fantijn) en verdreef Marcel Ritsma met Mondiaal PSH (v. Icellie) van de familie Pos naar de tweede plaats. Op plek drie mocht Mark de Groot plaatsnemen met de grote KWPN- goedgekeurde hengst Leffe Blond (v. Dylano) van stoeterij Black Horse BV.

De hoge limietklasse werd opnieuw een prooi voor Lambertus Huckriede met Magnifiek (v. Idol), ook een goedgekeurde hengst. Idol (v. Manno) zelf stond derde en werd gereden door Mark de Groot. Met een bijzondere actievol bewegende Knaller PSH (v. Cizandro) werd Marcel Ritsma wederom tweede.

In de ereklasse verloor Renvyle Imondro een ijzer en werd vijfde in een rubriek met louter toppaarden. Mark de Groot pakte nu wel de overwinning met de zwarte dekhengst Dylano (v. Plain’s Liberator), Henk Hammers werd heel sterk tweede met ook een goedgekeurde hengst en wel Heliotroop (v. Colonist) van Harco en Groetje Naber. Action Quality Amadeus (v. Saffraan) was in handen van Leendert Veerman goed voorde derde plek.

Imondro wist met Anneke Borkent later wel de damesklasse te winnen. Met Neon GSM (v. Boccelies Matteo), ook KWPN goedgekeurd, werd Lieke Lueks tweede en Grietje Naber stond derde met Heliotroop.

Mark de Groot won de limietklasse tweespannen, tevens competitiewedstrijd, met Nevaro (v. Idol) en Jericho (v. Dylano). Ule Haarsma eindigde als tweede met Ojochie (v. Eebert) en Landheer (v. Fantijn) voor Jan Jordans met Odin (v. Cizandro) en King.

Bij de tweespannen ereklasse trok Martien Verboord aan het langste einde met zijn zeer gelijk opgaande span vossen Jonkheer (v. Eebert) en El Nino B (v. Atleet). Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniels (v. Manno) werden tweede met Marcel Ritsma en als derde mocht Ule Haarsma Landheer met nu Image (v. Ditisem) aan zijn zijde opstellen.

De eerste tien punten van de nieuwelingencompetitie gingen naar Robbie van Dijk met de KWPN hengst Oberon (v. Icellie) van de gebroeders Van Manen en Jan Thijs. Met Olympus SR (v. Kordaat) van Leo Wijkmans gaf Henk Hammers goed partij en werd tweede voor Mark de Groot met Oklahoma (v. Icellie).

Het verloop van de tweede wedstrijd in het kader van Rondje Drenthe leest u later in een apart persbericht.

TAVENO

Bij regio Noord won Albert ten Berge voor de derde keer op rij de competitie nieuwelingen. Zijn Ozandro (v. Cizandro) is een zeer mooi en edel tuigpaard dat goed over de benen gaat en veel front laat zien. Voor Marieke Stolwijk- Scherphof en O’Fee (v. Cizandro) was het tweede geld en heel keurig derde stond Henk Prins met Orola (v. Cizandro0 van E. Zwama.

Vanwege de grote deelname werd de lage limietklasse gesplitst in twee groepen. Harry van Middelaar met Mendrini (v. Cizandro) van Harold Dekker was in de eerste groep een klasse apart. Met de hals op bovenop en een lang zweefmoment werd de concurrentie op grote achterstand gezet. Best off the rest werd Grietje Naber met Julant (v. Fantijn) en met Memories MCM (c. Cizandro) werd Niek Alting derde.

Groep twee ging naar Leo Wijkmans met Nevaro (v. Idol) voor Richard Hofstra met New Eclipse (v. Fantijn) van Fokkelien Oldenburger. Met de sterk dravende Lexington (v. Hertog Jan) werd Rony Beuving derde.

Alting won daarna overtuigend de hoge limietklasse met Luitenant (v. Fantijn) voor Rony Beuuving met Jetisem (v. Ditisem) en Wim Jansen met Dictus (v. Manno).

Linda Boelens won met Fantijn (v. Patijn) de ereklasse maar dit ging niet vanzelf. Zware tegenstand kwam er van Albert Lueks met Ditisem (v. Roy M), tweede, Wim Jansen met Freedom (v. Patijn), derde, en Nico Calis met Emaire (v. Manno) vierde.

Manon Veerman wist met Luitenant de damesklasse voor de tweewielige dameskar te winnen en versloeg Grietje Naber met Julant, tweede, en Annemieke Calis met Emaire.

Bij de dames op de vierwielige concourskar was er een hele mooie en gegunde overwinning voor Fokkelien Odenburger met haar eigen New Eclipse. Het was de eerste keer dat deze combinatie in de baan kwam. Nathalie Buwalda reed haar nieuwe crack, Elburg (v. Morocco Field Marshall) naar positie twee, net voor Pien Jansen met Joker (v. Delviro HBC).

Bij de tweespannen greep Niek Alting het derde oranje regionale rozet voor zijn stal met Luitenant en Lord Liberty (v. Fabuleus). Henk Minkema werd tweede en Rony Beuving derde.

Roy Brand zegevierde bij de Young Riders met Jericho (v. Dylano) van Egbert Kruiswijk. Voor Davy Jordans met Haarman (v. Manno) was er een mooie tweede plaats en stijlprijs winnares Joelle Berghuis wist met Mary-Rose MJDB (v. Delviro HBC) de derde plek te bemachtigen.

Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN