Nieuws «TERUG  

Niek Alting wint 1e wedstrijd Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje

01-06-2023 |

Gisteren werd in Eext de eerste wedstrijd verreden in het kader van meerspancompetitie 'Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje'.

 Daarbij kwamen niet minder dan zeven tandems in de baan en daarmee bewijst deze competitie opnieuw een enorme stimulans te zijn om deel te nemen.

Jurylid Lammert Tel had lovende woorden over voor de totale wedstrijd: 'We mogen gewoon trots zijn met zoveel tandems in de baan. In het verleden bleef het vaak bij maximaal vier tandems en nu hadden we bijna het dubbele'.

 Na het eerste deel van de wedstrijd werden drie tandems definitief geplaatst; op de vijfde plaats kwam Martien Verboord met zijn El Nino B en Jonkheer (v. Eebert gevolgd door Jochum Boonstra met zijn Dondroniem (v. Uromast) en Zavanno (v. Manno)  en zevende werd Teus van Laar met zijn Ebert (v. Unieko) en James (v. Manno).

 Vier tandems kregen een uitnodiging om over te rijden. Niek Alting presenteerde een nieuwe combinatie waarbij Lord Liberty L (v. Fabuleus) van Manon Veerman de plek als voorpaard had ingenomen van Emerson. Samen met Luitenant van de combinatie Ruinemans/Alting vormt hij al een paar jaar een zeer sterk tweespan en nu behaalde het duo bij hun debuut als tandem ook een fraaie overwinning.

'Het was in totaliteit een hele mooie rubriek met in de breedte heel veel kwaliteit. Het nieuwe tandem van Niek Alting wist enorm aan te spreken, het zijn twee snittige, rassige vossen met heel veel uitstraling die mooi rechtgesteld door de baan gingen. Het leek Niek ook weinig moeite te kosten om zijn tandem rond te sturen. Regelmatig had hij de leidsels in één hand. Voor ons de duidelijke winnaar, ook al maakte het achterpaard tijdens het overrijden wel een paar foutjes', aldus Lammert Tel.

Leendert Veerman steeg een plekje tijdens het overrijden met zijn Action Qualtity Amadeus (v. Saffraan) en Action Qualilty Eribo (v. Manno)  ten koste van Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horsetrucks Hugo (v. Patijn) en Roelofsen Horsetrucks Jefferson (v. Eebert) van Stal Mekkes.
'Leendert Veerman heeft natuurlijk een sterke combinatie qua routine en het voorpaard van Derk Jan begon tijdens het overrijden wat te rommelen.

Jan Jordans werd vierde met zijn vossen King (v. Fantijn) en Barend (v. Marvel). Lammert Tel: 'Zijn tandem was niet de hele tijd even rechtgesteld en de combinatie miste ten opzichte van de anderen wat uitstraling'.

'Wanneer alle tandems in topvorm zijn dan kan de uitslag een volgende keer echt helemaal anders zijn. Sowieso heb ik diepere bewondering voor deze rijders. Er stonden veel hindernissen in de baan en dan komt er echt wel wat stuurmanskunst bij kijken. Alle rijders reden echter rond alsof het allemaal vanzelf ging.'

Tot slot gaf Lammert Tel nog aan dat het een prachtig concours was waarbij de organisatie zich kon verheugen in een grote publieke belangstelling. 'Het publiek stond rijen dik langs de baan.'

 

De tweede wedstrijd ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje is al aanstaande zaterdag, 3 juni, in Exloo.

Alle uitslagen van CH Eext staan op www.tuigpaardrijders.nl.

 

LIKE ONS!

Wilt u als eerste op de hoogte blijven van al het nieuws rondom ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’? Like ons dan op Facebook!

 

Overige wedstrijden: CH Exloo – 3 juni / CH Zuidenveld – 8 juli / CH Norg – 25 juli (finale)

* Startlijsten en programma: www.tuigpaardrijders.nl/agenda.php?nav=254

(alle info onder voorbehoud van wijzigingen)

 

Fotobijschrift:

Niek Alting presenteerde Lord Liberty L (v. Fabuleus) en Luitenant (v. Fantijn) voor het eerst als tandem. Dat was in Eext meteen goed voor het oranje lint.
(Foto: Geert Bouis, overname toegestaan – graag met naamsvermelding)

 

(Nieuwsbericht Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje)

 

 

***********

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met René van der Kuil (rjgvanderkuil@gmail.com).

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN