Nieuws «TERUG  

Oklahoma beste nieuweling in Ambt Delden

17-04-2023 |

Na drie jaar afwezigheid vanwege de corona pandemie was er zaterdag 1 april 2023 eindelijk weer een Twentse tuigpaarden Dag in Paardensportcentrum “De Hoffmeijer” in Ambt Delden. De organisatie had een mooi programma gemaakt en hadden de eer het nieuwe tuigpaardenseizoen te openen.

Zoals in het begin van elk seizoen staan de nieuwelingen centraal op de indoorconcoursen en in Ambt Delden kwamen er acht in de baan. Winnaar werd de 4-jarige bruine Oklahoma (v. Icellie) van hengstenhouderij Landzicht en gereden door Mark de Groot. Een paard dat zich grootmaakte en met hoge ruime gangen door de baan marcheerde. Hij trad achter goed onder de massa en maakte bijna geen fouten.

Over plaats twee en drie moest de arbiter beslissen en die verkoos Marcel van Bruggen met de eigen gefokte Nicolei VB (v. Image HBC) boven Albert ten Berge met Ozandro (v. Cizandro). De deftige zwarte Nicolei komt uit de Hackney Plain’s Estelle (v. Plain’s Black Magic) draafde met veel allure waarbij zijn mooie front opvallend was. In de finale was het optreden net even iets minder dan in de voorronde. Ozandra daarentegen liet een hele sterke finale en dat liet het publiek ook horen. De door W. van Schadewijk gefokte vos liep rondom vierkant, met afdruk en ruimte in de voorhand. Hij deed zeker mee voor de overwinning maar eindigde als derde voor Leendert Veerman met Action Quality Odin (v. Idol), die nog teveel moeite had met de entourage en om de juiste balans te vinden.

In de overige rubrieken waren er overwinningen voor Niek Alting met Lord Liberty L (v. Fabuleus) die de Rising Star van Ambt Delden werd, Ada Donck met Fontana D (v. Waterman) in de ereklasse, Marit Westerink met Grandioos (v. Atleet) bij de Young Riders en Evelien Corbeek op Big Ben (v. Urgent) de zadelrubriek.

Voor de grootste verrassing zorgde de 16-jarige Lieke Lueks die debuteerde in de damesklasse met de goedgekeurde hengst Neon GSM (v. Bocellies Matteo)) van de combinatie Seinen/Lueks. Zij won overtuigend de damesklasse. Bron: De Paardenkrant.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN