Nieuws «TERUG  

Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje

31-03-2023 |

 

Wij zijn verheugd dat we kunnen mededelen dat we ook in 2023 op de Drentse Nationale concoursen een rubriek kunnen verrijden in het kader van Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje!

 

De aangesloten organisatie, CH Eext, CH DE Wijk, CH Zuidenveld, CH Norg en CH Exloo hebben ook dit jaar in samenwerking met de Provincie Drenthe hierover overeenstemming kunnen bereiken.

 

Voor 2023 zal de rubriek Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje worden verreden op de navolgende concoursen:

 

CH Eext                            29 Mei

CH Exloo                          3 Juni

CH Zuidenveld                8 Juli 

CH Norg (finale)              25 Juli

 

We willen dit jaar de rubriek Rondje Drenthe graag weer invullen met een tandemrubriek. Eerder hebben wij in het kader van Rondje Drenthe een opleiding dag verzorgd, waar met name is geoefend met tandems. Veel jeugdrijders hebben gebruik gemaakt van dit initiatief.  Om deze jeugd blijvend te stimuleren hebben we besloten om het Rondje Drenthe in ieder geval voor dit jaar te koppelen aan een tandemrubriek.

 

Als uitschrijvende organisaties, willen we dus vragen aan het VERT-secretariaat deze rubriek op te nemen in onze vraagprogramma’s, voor zover nog niet gebeurd…

 

Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje is een competitie. We willen de winnaar vd competitie een extra geldbedrag toekennen en een mooie Bronzen Bartje. Voorwaarden voor de winnaar vd competitie is dat hij/zij aan alle wedstrijden heeft meegedaan.

Verder voorwaarde is dat de combinatie die in aanmerking komt in ieder geval dezelfde rijder heeft en minimaal met 1 paard die alle wedstrijden heeft gelopen.

De “finale”, uitreiking van de winnaar vd competitie vindt plaats in Norg op 25 Juli.

 

Als je niet aan de voorwaarden voldoet kom je niet in aanmerking als winnaar vd competitie, je kunt uiteraard wel meedoen aan de individuele wedstrijd!

 

Om deelnemers te stimuleren hebben stellen wij, wederom, een fors prijzengeld ter beschikking! De prijzenschaal voor de wedstrijden zijn: 1e 300, 2e 250, 3e 200, 4e 150 en daarna ontvangen alle deelnemers een volgprijs van 100 euro!

 

Alleen de winnaar vd competitie ontvangt nog een extra geldbedrag van 500 euro!!

 

We willen zo ook stimuleren dat de rijders alle Drentse nationale concoursen voorzien van een mooie rubriek!

We zullen de rubriek ook via de media onder de aandacht proberen te brengen en hebben René vd Kuil weer gevraagd om de rubriek mooi voor het voetlicht te brengen.

 

Tenslotte zal uit dit initiatief van de gezamenlijk Drentse verenigingen ook weer een opleiding dag worden georganiseerd.

 

Kortom ik hoop dat we ons enthousiasme over kunnen dragen op de rijders en dat we een mooi concours seizoen tegemoet mogen zien!

 

Voor 2024 zijn wij voornemens om de competitie uit te schrijven voor een klavertje drie rubriek en voor 2025 zullen we proberen of we vierspannen kunnen uitschrijven!

 

 

Reinder Auwema

voorzitter Stichting Norgermarkt Concours

namens alle aangesloten Drentse Nationale concours organisaties;

CH DE Wijk;

CH Eext;

CH Zuidenveld;

CH Exloo.

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN