Nieuws «TERUG  

Harry van Middelaar wint met Lanto HBC op CH De Wolden

29-07-2022 |

Traditiegetrouw wordt er ’s middags voorafgaand aan de Grote Prijs van het internationale springconcours van CH De Wolden een promotiewedstijd voor tuigpaarden verreden. Dit was zondag 24 juli jl. niet anders. Acht top tuigpaarden uit Noord Nederland betraden even na twee uur de piste in Veeningen en werden beoordeeld door Gerard Lokhorst geassisteerd door de heren Erik van Dijk en Klaas Jansen van de organisatie.

Na twee rondje rechtsom in de hoofdpiste en één links om werden Leendert Veerman met Action Quality Amadeus (v. Saffraan), Henk Hammers met Heliotroop (v. Colonist) , Harry van Middelaar met Lanto HBC (v. Delviro) en Niek Alting met Luitenant (v. Fantijn) binnengeroepen om daarna een stand-show te rijden.

Plaatselijk favoriet Robin Hoorn werd met Jantijn (v. Fatijn) definitief vijfde geplaatst, Ada Donck met Diesel (v. Unieko) zesde, Albert Lueks met Neon GSM (v. Boceliies Matteo) zevende en als achtste en laatste mocht Richard Hofstra opstellen met Any Time (v. Patijn).

Heliotroop en Lanto HBC liepen een ijzersterke eerste omloop en gaven elkaar ook in de stand-show niets toe.  Heliotroop fier er overheen kijkend, Lanto rijzend in de voorhand met een grijpende voorhand. Amadeus maakte nu iets teveel foutjes en werd derde voor de actievolle Luitenant. De jury kon nog geen beslissing nemen over de winnaar en daarom mochten Van Middelaar en Hammers nogmaals afrijden voor de winst. Heliotroop liep heel vrij en blij en ging voor en achter hoog van de grond met de hals er boven op. Lanto was van voren heel deftig en ruim maar zakte wel iets af naarmate de wedstrijd vorderde. De jury vond dit goed en dus werden Harry en Lanto de winnaars van deze prachtige wedstrijd. “Beide paarden deden praktisch niets voor elkaar”,  lichtte de heer Lokhorst toe, “het iets vriendelijker orenspel van Lanto had uiteindelijk de doorslag gegeven”.

Voor Harry was dit zijn vijftiende overwinning op CH De Wolden, voor Lanto, die een dag eerder in Waalwijk,  nog achteraan eindigde in de Westfort hengstencompetitie, zijn eerste.

Bron: De Paardenkrant
Foto: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN