Nieuws «TERUG  

Emaire kampioen onder het zadel in Garyp

29-07-2022 |

Op de Summareheide tussen Sumar en Garyp vonden vorige week vrijdag 22 juli de Hynstedagen Tytsjerksteradiel plaats met op vrijdagavond 22 juli de tuigpaarden van regio Noord. De rubrieken waren karig bezet maar kregen wel mooie winnaars.

Het kampioenschap tuigpaarden gereden onder het zadel werd gewonnen door Marlou Martens op de 13-jarige Emaire (v. Manno) van Johan Kramer.

Van de vijf deelnemers aan deze titelstrijd werd er drie uitgenodigd nogmaals aan te draven. Voorop Dominique Veenstra op Korose (v. Fantijn) van Marcus Postma, Lieke Lueks op Ditisem (v. Roy M) van haar opa Jan Muggen en Marlou en Emaire. Het werd een spannende strijd met uiteindelijke winnaar de keur en sport merrie Emaire, die bijzonder scherp en met een ruime grijpende voorhand door de baan marcheerde. De vosmerrie is momenteel in topvorm en dat betaalde zich in Garyp uit met het winnen van haar allereerste kampioensjerp.

Voor de jury was er maar één winnaar: “De kampioen ging geweldig over de benen en maakte elke pas af. De totale verrichting was groots en constant”. Korose werd tweede, ook een paard met veel front en beweging maar bleef iets kort in de voorhand. Ditisem was ook zeker niet slecht maar liep iets teveel op de voorhand.

 

Bron: De Paardenkrant.
Foto: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN