Nieuws «TERUG  

Leendert Veerman rijdt  Amadeus en Eribo naar tweespankampioenschap in Schoonebeek

15-07-2022 |

Op Het Zuidenveld concours van Schoonebeek van afgelopen zaterdag 9 juli stond voor de nationale tuigpaardrijders het kampioenschap tweespannen op het programma.

 

Leendert Veerman won deze titelstrijd overtuigend met  Action Quality Amadeus (v. Saffraan) en Action Quality Eribo (v. Manno).

Drie van de vijf deelnemende spannen reden de finale en naast Veerman waren dit  Derk Jan Mekkes met Roelfosen Horse Trucks Hugo (v. Patijn) en RHT Jefferson (v. Eebert) en Marcel Ritsma met Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniels PSH (v. Manno). Twee spannen die zeker goed waren maar deze zaterdag niet opgewassen waren tegen de vossen van Leendert Veerman, die van begin af aan lieten zien dat zij de titel gingen opeisen. Gelijk het front en beweging en tegen elkaar opklimmend waren ze groots in hun optreden. Wat een macht straalden beide vossen uit, die al jaren de tweespan wedstrijden domineren maar nog nooit kampioen waren. Nu wel!

Derk Jan Mekkes werd reserve kampioen voor Marcel Ritsma. Vierde stond Martien Verboord met El Nino B (v. Atleet) en Jonkheer (v. Eebert) en vijfde Davy Jordans met Barend (v. Marvel) en Casanova (v. Manno).

In de derde wedstrijd van de nationale eenspan competitie pakte Jan Jordans opnieuw de tien punten met zijn King. Omdat Montreal HBC (v. Idol) een ijzer was verloren, kon Harry van Middelaar niet mee overrijden in de finale en reden er maar drie af. De winst ging nu heel makkelijk naar King die met een hoge ruime voorbeen actie en een sterk achterbeengebruik de concurrentie het nakijken gaf. Freek Saris werd tweede met de goedgekeurde KWPN hengst Norbert FS (v. Urgent) die sterk over de benen ging, maar iets scheef in de hoofdhouding was. Met een constant en goed vierkant lopende zwarte merrie Muwalda (v. Delviro) van K.J. de Bruijn werd Henk Hammers derde.

Marcel Ritsma won met de deftige Jack Sparrow PSH (v. Cizandro) van de familie Pos de limietklasse en verwees Derk Jan Mekkes met RHT Jefferson naar de tweede plek. De KWPN goedgekeurde Lanto HBC (v. Delviro) liep een sterke koers en werd derde in handen van Harry van Middelaar. Henk Hammers bleef vierde met Funita (v. Manno) van de familie Van Wessel.

Renvyle Imondro (v. Cizandro) won met Lambertus Huckriede de maar vier deelnemers tellende ereklasse voor Henk Hammers met Heliotroop van de familie Naber. Anneke Borkent won de damesklasse voor opnieuw Heliotroop, maar nu gereden door Grietje Naber.

Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN