Nieuws «TERUG  

Manon Veerman en  Luitenant dameskampioen vierwieler

15-07-2022 |

Voor de dames van regio Noord werd in Schoonebeek met dames kampioenschap tuigpaarden gereden voor de vierwielige concourswagen verreden.

 

De wedstrijd telde negen deelneemsters waarvan de beste vijf overreden voor de titel. Naast Manon en Luitenant waren dit Marieke Stolwijk- Scherphof met Kontiki (v. Eebert), Annemiek Calis met Jara (v. Cizandro) van Johan Kramer,  Rianne de Vries met Icanita (v. Colonist) van Lammert Tel en Nathalie Buwalda met Julius (v. Eebert). Omdat de sensibele  Luitenant in de finale steeds beter en hoger van de grond ging werd hij toch wel onbedreigd kampioen. De concurrentie liet allemaal een steekje vallen waar Luitenant mooi in balans bleef.  Kontiki was niet helemaal vierkant en Jara werd weer iets scheef in de stelling. Zij werden tweede en derde. Icanita werd vierde voor Julius.

Voor de jury waren Manon en Luitenant de onbetwiste kampioenen:” zij staken er met kop en schouders bovenuit. In de finale werd de vos veel beter en was flitsend in bewegingen”.

Lord Liberty (v. Fabuleus) won met Niek Alting de kleine limietklasse na een finale met zes. Een hoge ruime voorhand en een sterk achterbeen gebruik brachten de vos de winst. Wim Jansen had in Laurenzo (v. Crescendo) een sterkte opponent en werd tweede voor Marieke Stolwijk- Scherphof met Kontiki. In de grote limietklasse kwamen Nico Calis en Jara opnieuw op kop. De actievolle merrie blijft week in week uit  imponeren.  Pien Jansen en Joker (v. Delviro) werden tweede en Teus van Laar eindige als derde met James (v. Manno).

Bij de fokmerries reden Albert ten Berge met Jolene vs (v. Dylano) van Van Schadewijk en Henk Minkema met Jennytou (v. Delviro) zich via een tussengroep bij de finale die daarmee uit vijf combinaties bestond. Harm Jan Veenstra werd met Nikita (v. Icellie) van Rein Bosch winnaar van deze wedstrijd. De over veel zweefmoment beschikkende Lastrona (v. Eebert) van en met Wim Jansen werd heel sterk tweede voor Nico Calis jr. met de schimmel Meiroos (v. Idol). Jolena eindigde als vierde en Jennytou als vijfde. De ereklasse kende een sterke kopgroep van drie en kreeg in Fantijn (v. Patijn) gereden door Linda Boelens de winnaar. De bijzonder sterk over de benen gaande Emaire (v. Manno) van Johan Kramer en door Nico Calis gereden, werd tweede voor Niek Alting met Emerson (v. Manno).

Jara, gereden door Annemieke Calis wonnen ook in Schoonebeek de rubriek voor boerenwagens.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN