Nieuws «TERUG  

Ada Donck kampioen op spectaculaire Fontana D

08-07-2022 |

In Houten was zaterdag 2 juli de CK van regio West met ook aangespannen wedstijden voor de tuigpaardenrijders van de regio’s Midden, West en Zuid met als hoogtepunt de strijd om het kampioenschap onder het zadel.

 

Van de acht deelnemers mochten de beste drie nogmaals aandraven voor de titel: Ada Donck op Fontana D (v. Waterman), Susanne Klinkhamer op Judex (v. Eebert) en Marit Westerink op Grandioos (v. Atleet). Al heel snel was duidelijk dat Ada kampioen ging worden want Fontana was in supervorm. Spectaculair als altijd in de voorhand, zakkend op de achterhand en deze voldoende krachtig onder de massa brengend was de vos een klasse apart. Hij had de oortjes erop en had zichtbaar plezier in zijn optreden. Volgens de jury stak Fontana met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Susanne en Judex werden reserve kampioen voor Marit en Grandioos.

De 10 punten in de competitie van regio West en Zuid gingen naar naar Berry van de Genugten met Nobel (v. Jericho) van Egbert Kruiswijk. De vos heeft als altijd de hals erbovenop staan en ging mooi vierkant over de benen. Twee werd Dort-Jan Raaijmakers met de mooie en actievolle Melinda Elarda V (v. Cizandro) van M.E. de Wild. Een zeer tuig typische merrie die tijdens het overrijden met vier combinaties iets minder front toonde dan in de eerste omloop en daardoor haar voorlopige eerste plaats moest inleveren voor de tweede. Hans Castelijns werd derde met Mirzela van Hapert (v. Cizandro) die ook wat oprichting miste. De vierde plek ging naar Danielle Klinkhamer en de bijzonder fraaie Nationaal (v. Image HBC). Dit natuurtalent beschikt ook over een machtig natuurlijk front, maar is lastig in balans te krijgen en te houden.

Lubbert van Oene won met de ruim bewegende Kibora V (v. Manno) van Van Vemde de lage limietklasse voor Henk Hammers met Miss Colinde VS (v. Waterman) van Gijs ter Laak. Deze zwarte merrie liep een hele beste wedstijd. Dat deed ook Meeuwis FM (v. Eclipse Flash Dance) met Cees Embregts. De hengst bleef goed vierkant en ging goed van de vloer.

De tussenlimiet werd gewonnen door Mark de Groot met Latino (v. Dylano) van de combinatie Vink/Kruiswiijk/De Groot. Veel concurrentie kwam er van Kees Kimenai met Lakei (v. Dylano) van Paijmans, zij werden tweede voor Piet Lijffijt met de krachtig en ruim bewegende Landheer (v. Fantijn).

In de hoge limietklasse was het oranjelint opnieuw voor Mark de Groot, nu met Jericho (v. Dylano) van Kruiswijk, maar wel na arbitrale beslissing met Harrie Schuit met krachtpatsen Ilardo (v. Eebert). De donkere vos liep met veel afdruk. De mooi in het front zijnde Jonkheer (v. Eebert) werd met zijn eigenaar Martien Verboord derde.

Het derde oranjelint voor stal Landzicht werd gewonnen in de ereklasse. Mark de Groot kon Hertog Jan (v. Cizandro) goed vlak houden en dat leverde de winst op. Zeker niet minder was Martien Verboord met El  Nino B (v. Atleet). De vos was voor ruim en achter bijzonder sterk en maakte geen fouten. Het werd de tweede prijs met op de derde plek Cor van Dijk met Elegant (v. Waldemar). De laatste plek van Cees Embregts met Atillos (v. Talos) die foutloos acteerde en van nature veel front heeft, was niet te volgen.

Martien Verboord won wel de tweespanrubriek met Jonkheer en El Nino B voor de spannen van Gijs ter Laak en mark de Groot.

Ada Donck won met Fontana D ook de damesklasse met als tweede Marit Westerink en Grandioos. Een mooie derde plek was er voor Emma Franken met Kerro BFT (v. Cizandro).

Het merrie kampioenschap van regio West werd een afgetekende overwinning voor Henk Hammers met Lindrini (v. Hertog Jan) van de familie Kooijman.

Geert Bouius

 

 

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN