Nieuws «TERUG  

Persbericht Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje

06-07-2022 |

PERSBERICHT RONDJE DRENTHE OM HET BRONZEN BARTJE

Veel prijzengeld voor Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje!
2e wedstrijd zaterdag 9 juli in Schoonebeek

 

Zaterdag 9 juli gaan acht tandems in Schoonebeek strijden om punten in het kader van de meerspancompetitie ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’. Het Concours Hippique maakt deel uit van een jaarlijks evenement georganiseerd door Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld.

 

Aantrekkelijke prijzenpot!
Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe. Mede daardoor is er een zeer aantrekkelijke prijzenpot beschikbaar. Per wedstrijd is er voor de winnaar € 300,-; 2e prijs: € 250,-; 3e prijs: € 200,-, 4e prijs: € 150,-; volgprijzen: € 100,-. Voor de winnende paarden zijn er ook nog twee fraaie statie-dekens met logo. Voor de uiteindelijke winnaar van de competitie is er niet alleen het Bronzen Bartje maar ook nog een extra geldprijs van maar liefst € 500,-!

 

Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje
Het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje is een speciale competitie op de concoursen in Drenthe die nationale tuigpaardrubrieken uitschrijven. Aangezien CH De Wijk en CH Eext jaarlijks met elkaar de nationale rubrieken afwisselen gaat de competitie dus in totaal over vier wedstrijden, CH De Wijk (6-6-2022), CH Zuidenveld (9-7-2022), CH Norg (26-7-2022) en de finale tijdens CH Exloo (27-8-2022).

 

Het heeft als doel om de verenigingen in Drenthe (blijvend) te stimuleren om een mooi concours te organiseren voor de aangespannen sport, de aangespannen (top)sport in Drenthe te promoten en bij te dragen aan volle en mooie rubrieken en het trekken van veel bezoekers. Tot slot wil de organisatie met de competitie de provincie Drenthe als (aangespannen) sport provincie nadrukkelijk en langdurig op de nationale kalender plaatsen.
Er is voor deze competitie heel bewust voor meerspanrubrieken gekozen. Dit zijn rubrieken die tot de verbeelding spreken van het publiek, rijders en iets extra’s meebrengen op een concours aangezien het gaat om de kwaliteiten van het unieke Nederlandse KWPN tuigpaard maar daarnaast ook om de kwaliteiten van de rijder gezien de moeilijkheidsgraad.

Door te stimuleren dat deze rubrieken op alle (nationale) concoursen in Drenthe worden uitgeschreven dient de rubriek in de vorm van een competitie te worden verreden. Daarmee wordt de samenwerking tussen de concoursen gestimuleerd en gezorgd voor een gezamenlijke Drentse ambitie.

Tussenstand
1. Leendert Veerman, Wittelte
2. Jan Jordans, Landhorst
3. Derk Jan Mekkes, Doezum
4. Niek Alting, Jipsingboertange
5. Martien Verboord, Vlijmen
6. Richard Hofstra, Lutkewierum

 

Praktische informatie:
Facebook Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje: www.facebook.com/Rondje-Drenthe-om-het-bronzen-bartje-1051457995051652
CH Zuidenveld (Schoonebeek): www.zuidenveld.com
Locatie: Burgemeester Osselaan 12, Schoonebeek                     

 

Aanvang eerste rubriek TP: 10.45 uur

Rubriek Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje:
Startlijsten en programma: 
(alle info onder voorbehoud van wijzigingen)

 

Fotobijschrift:
Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horsetrucks Hugo (v. Patijn) en Roelofsen Horsetrucks Jefferson (v. Eebert) werden tijdens de eerste wedstrijd in De Wijk fraai derde.

 

(foto: Het Tuigpaard / The Dutch Harness Horse)

-------

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met René van der Kuil van Stichting Het Tuigpaard / The Dutch Harness Horse (io) (hettuigpaard@gmail.com)

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN