Nieuws «TERUG  

Albert en Lieke Lueks winnen op eigen concours in Diever

24-06-2022 |

Onder de noemer “Liever in Diever” organiseerden  Albert en Fera Lueks afgelopen zondag 19 juni een nieuw regionaal tuigpaardenconcours bij hun bedrijf in Diever. Met medewerking van de jonge Harm Hamstra was er een aantrekkelijk programma gemaakt met voor jong en oud voldoende vermaak. De toegang was gratis en er stond veel publiek langs de baan aan de rand van Diever.

 

De tuigpaarden van Noord begonnen met een competitiewedstrijd en het was Albert Lueks die tien punten pakte met de goedgekeurde KWPN-dekhengst Neon GSM (v. Bocellies Matteo) van mede-eigenaar Jan Thijs Seinen. De hengst liep mooi in balans, ging hoog van de vloer en had de hals er mooi op staan. Met Nikita (v. Icellie) van Rein Bosch werd Harm Jan Veenstra tweede en voor Richard Hofstra was de derde prijs met ook een Nikita (v. Eebert) van de combinatie Hofstra/ de Jong.

De lage limietklasse werd gewonnen door Mart Helmus met Korose (v. Fantijn) van Marcus Postma. Zeker niet minder was Lubbert van Oene met Kibora V (v. Manno) van de familie Van Vemde, maar hij werd tweede voor Marieke Stolwijk-Scherphof met Kontiki (v. Eebert). Nico Calis sr. had in de merrie Jara (v. Cizandro) van Johan Kramer de winnende papieren in de hoge limietklasse. Met Joker (v. Delviro) van Jansen/Oosterlaar werd Pien Jansen sterk tweede voor Henk Minkema met Jennytou (v. Delviro).

Bij de fokmerries ging het oranje lint naar Icanita (v. Colonist) gereden door Linda Boelens. Nico Calis sr. en Emaire (v. Manno) werden tweede en het witte lint ging naar Joelle Berghuis met Mary-Rose MJDB (v. Delviro) van Maarten Joris de Boer. Linda won met Fantijn (v. Patijn) ook de ereklasse en de damesklasse tweewieler. Dat Any Time (v. Patijn) van Richard Hofstra in vorm is bleek wel uit de tweede plaats in de ereklasse. Hij versloeg Emerson (v. Manno) gereden door Niek Alting. Met Manon Veerman werd Emerson tweede in de damesklasse achter Fantijn maar voor Julant (v. Fantijn) gereden door Grietje Naber-Dijks.

De damesrubriek voor de vierwielige concours wagen werd een prooi voor Pien Jansen met Joker. Zij hield Manon Veerman met Luitenant keurig achter zich en ook Ada Donck met Fontana (v. Waterman) die derde werd. Lieke Lueks bracht het thuispubliek nog een keer in extase voor op Ditisem (v. Roy M) van haar opa Jan Muggen in de zadelrubriek. Dominique Veenstra werd tweede op Korose en derde werd Ada Donck op hun nieuwe aankoop Diesel (v. Unieko).

Niek Alting zegevierde met Luitenant en Lord Liberty (v. Fabuleus0 bij de tweespannen. Rchard Hofstra eindigde als tweede met Any Time en No Time (v. Image). Met Jetisem (v. Ditisem) en Notulist (v. Fantijn) werd Rony Beuving derde.

De speciale stijlprijs was voor Nico Calis jr.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN