Nieuws «TERUG  

Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje

10-06-2022 |

Wij zijn verheugd dat we kunnen mededelen dat we ook in 2022 op de Drentse Nationale concoursen een rubriek kunnen verrijden in het kader van Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje!

 

De aangesloten organisatie, CH Eext, CH DE Wijk, CH Zuidenveld, CH Norg en CH Exloo hebben ook dit jaar in samenwerking met de Provincie Drenthe hierover overeenstemming kunnen bereiken.

 

Voor 2022 zal de rubriek Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje worden verreden op de navolgende concoursen:

 

CH De Wijk                         6 Juni:

CH Zuidenveld                  9 Juli;

CH Norg                               26 Juli;

CH Exloo, finale                27 Aug.

 

We willen dit jaar de rubriek Rondje Drenthe graag invullen met een tandemrubriek. Eerder hebben wij in het kader van Rondje Drenthe een opleiding dag verzorgd, waar met name is geoefend met tandems. Veel jeugdrijders hebben gebruik gemaakt van dit initiatief.  Om deze jeugd blijvend te stimuleren hebben we besloten om het Rondje Drenthe in ieder geval voor dit jaar te koppelen aan een tandemrubriek.

 

Als uitschrijvende organisaties, willen we dus vragen aan het VERT-secretariaat deze rubriek op te nemen in onze vraagprogramma’s, voor zover nog niet gebeurd…

 

Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje is een competitie. We willen de winnaar vd competitie een extra geldbedrag toekennen en een mooie Bronzen Bartje. Voorwaarden voor de winnaar vd competitie is dat hij/zij aan alle wedstrijden heeft meegedaan.

Verder voorwaarde is dat de combinatie die in aanmerking komt in ieder geval dezelfde rijder heeft en minimaal met 1 paard die alle wedstrijden heeft gelopen.

De “finale”, uitreiking van de winnaar vd competitie vindt plaats in Exloo op 27 Aug.

 

Als je niet aan de voorwaarden voldoet kom je niet in aanmerking als winnaar vd competitie, je kunt uiteraard wel meedoen aan de individuele wedstrijd!

 

Om deelnemers te stimuleren hebben stellen wij, wederom, een fors prijzengeld ter beschikking! De prijzenschaal voor de wedstrijden zijn: 1e 300, 2e 250, 3e 200, 4e 150 en daarna ontvangen alle deelnemers een volgprijs van 100 euro!

Alleen de winnaar vd competitie ontvangt nog een extra geldbedrag van 500 euro!!

 

We willen het secretariaat ook vragen om dit kenbaar te maken aan de rijders. We willen graag voorkomen dat, zoals vorig jaar in Exloo,  er 6 aanspanningen zijn aangemeld en er daarna slechts 3 aanspanningen in de ring verschijnen…….

Dergelijke afzeggingen vinden wij niet acceptabel en bevorderen niet onze inspanningen om juist voor de rijders deze ruim gevulde prijzenpot te verdelen.

 

We willen zo ook stimuleren dat de rijders alle Drentse nationale concoursen voorzien van een mooie rubriek!

We zullen de rubriek ook via de media onder de aandacht proberen te brengen en Rene vd Kuil vragen om de rubriek mooi voor het voetlicht te brengen.

 

Tenslotte zal uit dit initiatief van de gezamenlijk Drentse verenigingen ook weer een opleiding dag worden georganiseerd. We gaan dat niet meer redden in het voorjaar en hebben voorlopig een datum vastgelegd op zaterdag 1 Oktober, locatie volgt nog!

 

Kortom ik hoop dat we ons enthousiasme over kunnen dragen op de rijders en dat we een mooi concours seizoen tegemoet mogen zien!

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN