Nieuws «TERUG  

Persbericht afgelasting Tuigpaardengala 2022 

31-05-2022 |

De bolhoed die fier in de lucht wordt gehouden. Die aangeeft dat de aangespannen combinaties mogen vertrekken. Met elegantie en actie door de baan. De handen die op elkaar gaan bij het publiek. Een non-stop programma met hackney’s, tuigpaarden, friezen en het Open Chaams Kampioenschap. Prachtige shownummers, een felle strijd in de Ben Hur en een ring die nooit leeg is. 

Dit zijn jarenlang de ingrediënten geweest van het Tuigpaardengala. Maar liefst 30 keer hebben we dit prachtige evenement op de 3e zondag in juli mogen organiseren. En tevens was het 30-jarige jubileum in 2019 de laatste keer. Ook in 2022 zal er geen Tuigpaardengala plaats vinden en is het doek helaas gevallen voor dit bijzondere evenement. 

Een gebrek aan vrijwilligers en een begroting die niet rond te krijgen is, hebben ons doen besluiten de ring leeg te laten op het terrein aan de Gilzeweg. Graag willen wij iedereen hartelijk bedanken die zijn of haar medewerking in het verleden heeft verleend aan het Tuigpaardengala. De sponsors die het financieel mogelijk maakten en het publiek die in grote getale altijd aanwezig waren. En natuurlijk de deelnemers die hun mooiste aanspanningen lieten zien in de grote ring en streden voor de titels en kampioenschappen. 

Wij nemen onze bolhoed nog een laatste keer af voor u. 


Bedankt allemaal. 

Commissie Tuigpaardengala Chaam 

Onderdeel van PSV de Trouwe Kameraden


Sportieve groet,

Wendy van den Buys

Secretariaat Tuigpaardengala Chaam

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN