Nieuws «TERUG  

Eerste tien competitiepunten voor Mark de Groot

28-05-2022 |

Op het sfeervolle tuigpaardenconcours van Rouveen, vorige week zaterdag 21 mei, deed Mark de Groot goede zaken met zijn paarden. Hij won drie rubrieken waaronder de eerste competitiewedstrijd van regio Midden met Nevaro (v. Idol) van Leo Wijkmans.

 

De finale van de competitie ging met tien paarden start en na de eerste omloop krijgen de beste zes een herkansing tijdens het overrijden. Nevaro had het beste voor het laatst bewaard en liep met veel kracht in zijn bewegingen naar de winst en pakte de eerste tien competitiepunten voor zijn rijder. Freek Saris kwam met Mr. Bleu Sky BFT (v. Idol) van Brian Franken dicht in de buurt van de winst en werd tweede voor de rondom sterk bewegende zwarte merrie Mureda (v. Unieko) gereden door Wim Jansen.  Hierna mocht Henk Hammers de Waterman merrie Miss Colinda VS  van Ter Laak opstellen, gevolgd door Joelle Berghuis met Mary-Rose MJDB (v. Delviro) van Marten Joris de Boer. Richard Hofstra eindigde als zesde met New Eclipse (v. Fantijn) van Fokkelien Oldenburger, eindigde Richard Hofstra als zesde.

De kleine limietklasse kende acht paarden die mochten overrijden maar de winst kon Mark de Groot met Latino (v. Dylano) niet ontgaan. De zwarte hengst ging rondom hoog van de vloer. Tweede werd Lubbert van Oene met de KWPN-hengst Maximiano I&S (v. Baarzens Jagerszoon) van I&S Sporthorses. Henk Hammers en Julant (v. Fantijn) van maatschap Naber werden derde voor Robin Hoorn met de deftige Jantijn (v. Fantijn) van Henriette en Larissa Hoorn.

In de grote limiet was het opnieuw Mark de Groot die de winst opeiste, nu met Jericho (v. Dylano) van Egbert Kruiswijk. Hij hield Tjeerd Haarsma met India (v. Cizandro) achter zich. Henk Hammers werd opnieuw derde, nu met de fraaie Kerro BFT (v. Cizandro) van Brian Franken. Met Joker (v. Delviro) werd Pien Jansen vierde en Leendert Veerman zijn Action Quality Eribo (v. Manno) werd vijfde.

Va de drie finalisten in de ereklasse had Ule Haarsma Image (v. Ditisem) in de beste vorm en won vrij overtuigend. Leendert Veerman werd met Action Quality Amadeus (v. Saffraan) tweede en Mark de Groot werd derde met Hertog Jan (v. Cizandro) van Blackhorse BV.

De winst in de damesklasse ging ook naar stal Haarsma omdat Ineke van der Meulen – Haarsma met India als eerste mocht opstellen. Omdat er niet werd overgereden was zij de winnares. Grietje Naber-Dijks werd tweede met best gaande Julant en de debuterende Manoek van Ewijk reed Kane-BFT naar het derde geld.

De afsluitende tweespanrubriek werd door Leendert Veerman met AQ Amadeus en AQ Eribo (v. Manno) gewonnen voor Richard Hofstra met Judieni (v. Eebert) en Juliesta (v. Manno) van E. van Loenen. Ule Haarsma werd derde met een nieuw span dat bestond uit Image en Mirakel (v. Eebert). De als tweespanrijder debuterende Gijs ter Laak eindigde als vierde met zijn zwarte merries Jivirona (v. Eebert) en Cureda (v. Ulandro).

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN