Nieuws «TERUG  

Nevada beste nieuweling in Doornspijk

13-05-2022 |

Zaterdag 7 mei jl. was in Doornspijk na twee jaar corona weer een tuigpaardenconcours voor nationale en regionale rijders. Er werd volop strijd geleverd met goed gevulde rubrieken.

Twaalf nieuwelingen kwamen in twee groepen voor de jury die uit elke groep vijf selecteerde voor de finale. Berry van de Genugten stond  met Mareda (v. Idol) van Egbert Kruiswijk na de eerste omloop bovenaan en was een serieuze kandidaat voor de overwinning want de schimmelmerrie showde zich met veel front en een ruim voorbeengebruik.  Ook Freek Saris had de jury weten te imponeren  met de makkelijk lopende  Mr. Blue Sky BFT (v. Idol) van Brian Franken. Ook een paard dat sterk over de benen ging. De goedgekeurde KWPN-dekhengst Maximiano I&S (v. Baarzens Jagerszoon) van I&S Sporthorses werd gereden door Lubbert van Oene en liet een hele mooie en constante verrichting zien met een goed achterbeen en ruim voorbeen gebruik. In de finale kon Mr. Bleu Sky het niet mee bijbenen en werd uiteindelijk  vierde voor Maximiano I&S die eigenlijk wel een top 3 plek  had verdiend.

De winst ging wel naar een schimmel maar niet naar Mareda. Het was Mark de Groot die Nevaro (v. Idol) steeds beter liet showen en als winnaar werd aangewezen. Wel de door de arbiter overigens. Nevaro liet een krachtig achterbeen gebruik zien en ging voor hoog en ruim van de vloer. Daar kon Mareda niet meer tegenop en werd tweede. Met de niet al te grote Action Quality Nevada (v. Innovatief) mocht Leendert Veerman als derde opstellen. Het aansprekende vosje van Veerman waardeerde zich enorm op en dat werd beloond.  

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN