Nieuws «TERUG  

Lubbert van Oene heeft in Maximiano I&S beste nieuweling van Houten

23-04-2022 |

Paasmaandag was eindelijk weer de traditionele nieuwelingen dag en hengstenshow van stal Landzicht in manege Zilfia’s Hoeve te Houten.

 

De jury bestond deze middag uit Rob D’ Achard van Enschut en Sander Hoogenberg van het Jong KWPN. Uit drie groepjes nieuwelingen kozen zij zes finalisten, waarvan aan het eind van de middag vier om de nieuwe Aard Visser prijs streden.

 

 In de eerste groep werd Berry van de Genugten de beste met de 4-jarige vos hengst Nobel (Jericho x Vaandrager HBC) van fokker/eigenaar Egbert Kruiswijk uit Loenen aan de Vecht. Nobel showde zich met veel zelf houding en met veel ruimte in voorhand. Daarbij trad hij achter goed onder het lichaam. Van dezelfde fokker werd halfbroer Mac Cloud (Dylano x Vaandrager HBC) tweede. Mark de Groot reed de donkere 5-jarige vos hengst die veel kracht in zijn bewegingen heeft maar niet constant genoeg was voor de overwinning. Hierna volgde Leendert Veerman met Action Quality Nevada (Innovatief x Cizandro) als derde en vierde werd Richard Hofstra met Nikita (Eebert x Delviro) van de combinatie Hofstra/de Jong.

 

De tweede groep kende een hele beste kopgroep met veel kwaliteit. Op kop kwam de schimmelhengst Nevaro (Ido x Patijn) van Leo Wijkmans en gereden door Mark de Groot. Een paard met veel looplust en actie in de benen. Lubbert van Oene werd tweede met Maximiano I&S (Baarzens Jagerszoon x Plain’s Liberator) van fokker en eigenaar Stefan Rozendaal, die heel mooi recht gesteld was en elke pas perfect uittelde. Op de derde plaats de hengst Naviro K (Indiana x Fantijn) van Aris van Manen. Een vosje met uitstraling, een mooi front en actievol over de benen. Cor van Dijk kon zijn eigen fokproduct Nero (Granaat x Waldemar) als vierde opstellen.

Berry van de Genugten won met Mareda (Idol x Cizandro) van Kruiswijk ook de derde groep. De schimmel merrie klom er goed in en laat veel ruimte zien. Harry van Middelaar eindigde als tweede met de grote donkere vos hengst Montreal HBC (Idol x Larix) van de HBC-stal, die veel bodem pakte en achter sterk onder de massa trad. Met de zwarte Action Quality Mister Black Burga (Sir Arie x Manno) werd Leendert Veerman keurig derde voor Richard Hofstra met Mileva VDN (Image HBC x Unieko) van M. van Assen.

 

Berry van de Genugten en Mark de Groot hadden elk twee paarden in de finale en kwamen met respectievelijk Nobel en Mac Cloud. De ander twee finalisten waren Van Middelaar met Montreal HBC en Van Oene met Maximiano I&S. Na een eerste omloop waarin Montreal HBC definitief derde werd en Mac Cloud vierde werd er nog een keer overgereden Nobel en Maximiano. Laatstgenoemde ging steeds beter en ruimer in voorhand en bleef goed in de stelling. Nobel bleef nu vlakker in zijn bewegingen en kon zijn eerdere prestatie niet evenaren en werd tweede.  Maximiano bleef maar showen en werd de terechte winnaar.

 

In de reguliere wedstrijden won Harry van Middelaar met Lanto HBC (v. Delviro) van de HBC-stal de eerste limietklasse na een tweestrijd met Kees Kimenai die met Lakei PVK (v. Dylano) van Paijmans en Van Korven goed partij gaf.

Mark de Groot won met de hengst Jericho (v. Dylano) van Kruiswijk nipt de tweede limietklasse want Kibora V (v. Manno) van Van Vemde en gereden door Lubbert van Oene deed niets voor de hengst onder.  Leendert Veerman reed Action Quality Amadues (v. Saffraan) naar de overwinning in de ereklasse. Nico Calis werd met de ruim bewegende Emaire (v. Manno) van J. Kramer tweede

.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN