Nieuws «TERUG  

MAGNIFIEK WINNAAR OREGONTROFEE OP NOORDELIJKE TUIGPAARDEN DAG EXLOO

18-04-2022 |

De strijd om de prestigieuze Oregontrofee was zaterdag 9 april jl. één van de hoogtepunten op de Noordelijke Tuigpaarden Dag Exloo.

 

Zes goedgekeurde KWPN-tuigpaarddekhengsten streden in de arena van het Hippisch Centrum Exloo om deze hoofdprijs. Voor vijf was het de eerste keer en de zesde was titelverdediger.

Mark de Groot met Idol (v. Manno) van Blackhorses BV, Henk Hammers met Heliotroop (v. Colonist) van maatschap Naber, Harry van Middelaar met Lanto HBC (v. Delviro) van de HBC-stal, Marcel Ritsma met Lexington (v. Fantijn) van de familie Pos en Lambertus Huckriede met Magnifiek namen het op tegen de 9-jarige Icellie (v. Bocellie) van Rein Bosch en gereden door Harm Jan Veenstra,

Na de eerste omloop selecteerde de jury een kopgroep  die bestond Magnifiek, Idol en Heliotroop die nogmaals afreden voor de winst. Icellie, Lanto HBC en Lexington werden ex aequo vierde.

Alle drie rijders haalden alles uit hun paarden die van achter naar voren geplaats. Heliotroop liep een bijzonder sterke en foutloos wedstrijd. Hij maakte grote passen en bleef goed vierkant met ook een mooi front. Henk mocht hem als derde opstellen.

 

Vader Idol  en zoon Magnifiek streden verder om de eerste plaats die uiteindelijk verdiend naar de 5-jarige Magnifiek ging. De jonge schimmel klom er keer op  keer geweldig in en een hoge en ruim grijpende voorhand zien. Hij trad achter sterk onder massa en liep met een bijzonder fraaie hoofd en hals houding zien. Idol bleef ook sterk en met veel afdruk presteren maar zakte iets af in de oprichting en werd daardoor iets minder  ruim in de voorhand. Hij werd tweede.

 

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN