Nieuws «TERUG  

Manon Veerman en Emerson gehuldigd op Sumarreheide tussen Sumar en Garyp

26-07-2018 |

De vrijdagavond van de driedaagse Hynstedagen Tytsjerksteradiel stond 20 juli jl. gereserveerd voor de tuigpaarden en hackney’s van regio Noord.

 

De tuigpaarden begonnen met de ereklasse waarin drie van de vijf deelnemers een herkansing kregen. Het was opnieuw Linda Boelens met Fantijn (v. Patijn) die de wedstrijd in hun voordeel beslisten. Albert Lueks klom met de goed in vorm zijnde Ditisem (v. Roy M) een plekje en werd tweede waardoor Niek Alting naar plaats drie werd verwezen met Emerson (v. Manno).

 

In het dameskampioenschap tuigpaarden voor de tweewielige wagen reed Manon Veerman de donkere vos Emerson vrij onbedreigd naar de titel. Emerson maakte zich extra groot en deftig en liep met veel kap en front een foutloze wedstrijd. De jury lichtte haar keuze toe:” de winnaar kiezen was niet echt moeilijk, want dat was Emerson, die met een heel mooi front en sterk achterbeen liep.” Linda Boelens werd tweede met El Nino B (v. Atleet) en de derde plek was voor Fera Lueks met Ditisem. Deze tweede deden niet voor elkaar onder. Vierde finalist was Els Nijenhuis met Cetrienes (v. Vulcano).

 

In de competitie pakte Susan Bouwman belangrijke tien punten met Jongleur GSM (v. Atleet) die een sterke winnaar was voor Hunita (v. Manno) met Grietje Naber-Dijks. Henk Minkema werd met Jennytou (v. Delviro) derde. Jongleur won ook de jeugdrubriek met JR Bouwman aan de leidsels.

 

De grote limietklasse leverde een overwinning op voor Niek Alting met Gentleman (v. Saffraan) voor Linda Boelens met Celony (v. Vulcano) en Harm Jan Veenstra met Inanda (v. Patijn) van Willem Clevering. Manon Veerman won ook de zadelrubriek met Icoon (v.Colonist). Els Nijenhuis op Inara (v. Colonist) van Rony Beuving werd tweede.

 

Geert Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS