Nieuws «TERUG  

Jirzela-C en Ilardo beginnen met winst regionale competities.

01-06-2018 |

Laatste editie Dag van het Aangespannen Paard Utrecht

 

 

Op zaterdag 26 mei was de laatste Dag van het Aangespannen Paard in de huidige vorm.  Voor de regionale tuigpaardrijders stonden twee competitiewedstrijden op het programma. Hans Castelijns pakte bij regio Midden de tien punten met Jirzela-C (v. Plains Liberator) en Roelof van’t Oever deed hetzelfde met Ilardo (v. Eebert) van Harry Schuit bij regio Zuid-West. Ondanks de vele afmeldingen in de overige rubrieken bleef er toch nog voldoende kwaliteit over voor een aantal spannende wedstrijden.

 

Het was bijzonder warm op het terrein van de Faculteit Diergeneeskunde op de Uithof maar de negen jonge competitie paarden van regio Midden leken daarvan weinig last te hebben. De door Castelijns zelf gefokte bruine Jirzela-C liep een hele mooie, ontspannen en constante koers. De merrie staat goed in het tuigpaardtype ging ruim voldoende over de benen en had de hals er mooi op staan. Ook in de finale met vier bleef Jirzela goed doorgaan en kon gehuldigd worden als winnaar. Marcel Ritsma heeft in Jack Daniels PSH (v. Manno) van C. Pos een actievoller bewegend paard die veel kracht uitstraalt. In de oprichting moest de vos zijn meerdere erkenning in de winnaar en werd daarom tweede werd voor Michel Verwoolde met Jarlina (v. Cizandro) van Anton Kogelman. Met Julia (v. Eebert) werd Piet Lijffijt vierde.

 

Ook negen deelnemers in de competitie Zuid-West. Deze wedstrijd verliep iets rommeliger mede omdat men soms met drie of vier tegelijk door de bochten wilde.  Roelof van ’t Oever vermeed de drukte met Ilardo en reed zijn eigen wedstrijd. De donkere vos beschikt over een krachtige manier van bewegen en ging dan ook met veel afdruk door de baan. Ilardo is een paard dat goed bij de les moet blijven, maar door de rijder ook goed in de gaten gehouden moet worden. Van’t Oever deed beide heel goed en daarom kwam de overwinning van Ilardo tijdens het overrijden niet meer in gevaar. Over plaats twee was de jury verdeeld. De arbiter moest beslissen of Wim Jansen met Interessant (v. Eebert) als tweede mocht opstellen of Harry Claassen met Jarlina (v. Delviro) van Jan Thijs. Het werd laatstgenoemde en dat was terecht omdat Jarlina een foutloze wedstrijd liep tegenover een Interessant die een paar foutjes te veel maakte. Met de grote Judex (v. Eebert) werd Cees Klinkhamer vierde. Een mooie kopgroep.

 

Marcel Ritsma won met IVO PSH (v. Saffraan) van Pos de kleine limietklasse en in de grote limiet pakte Cor van Dijk zijn kans in de finale met zes en won met Helandro B (v. Cizandro). De ereklasse ging naar Etienne Raeven met een hele deftige Cilardo (v. Ulandro). Evelien Corbeek won met Only The Lonely (v. Manno) de damesklasse. Van de drie tweespannen bleek het nieuw geformeerde span Wildroos F (v. Manno) en Interessant van Wim Jansen het beste.

 

Geer Bouius

Sponsors 

 

 

het Showpaard

 

KWPN

Veenstra

KNHS