Nieuws «TERUG

Heino beslist competitie West op laatste dag

30-08-2016 | Een week later dan geplant vond afgelopen zondag 28 augustus 2016 de club dag van tuigpaardafdeling West in Grootschermer plaats. Het was nu droog en dus kwam er ook mooi wat publiek op af en dat leverde al met al een leuke en sportieve dag op verteld wedstrijdsecretaresse en actief deelneemster Annieke Calis. Spannend was de finale van de competitie omdat zowel Humhpry K (v.Atleet) als Heino (v.Waldemar)deze nog konden winnen. Eerst genoemde moest dan wel boven Heino eindigen.
Alle zes competitiedeelnemers reden af in de finalewedstrijd en na een eerste schifting stond Marcel van Bruggen met Black Label (v. Chr-salta Orlando) van Willem de Heul voorop, gevolgd door Wilco van de Wijngaard, Nico Calis met Humphry K van J. Kramer en Olof Oosterbroek met Frekerna ( v.Baanbreker). Deze vier gingen de finale rijden en het was Heino die de jury heeft meest kon bekoren met zijn rijke front en regelmatige optreden en als winnaar mocht opstellen en daarmee ook het eindklassement won. Humphry klom naar plek twee en werd dus ook tweede in de eindstand. Black Label zakte naar de derde plaats en werd overall vierde, net achter Frekerna die als derde eindigde. De kwaliteit van de jonge paarden bij West was dit seizoen matig en dat gaf de jury ook als toelichting op de plaatsing. Heino won drie competitiewedstrijden, werd een keer tweede en een keer derde en werd daarmee de terechte winnaar.
De overige rubrieken op het erf van Antoon Klinkhamer waren onderlinge wedstrijden in het kader van de clubdag en leverde mooie winnaars op. Nico Calis met Hilydessa (v. Colonist) van Egbert Kruiswijk won de kleine limietklasse voor Cees Embregts met Hester (v. Victory). Marcel van Bruggen had in AMFM Dellorto (v.Reflex M) de winnaar van de grote limiet en hield Nico Calis achter zich die Bacardi reed. Kampioen Sondral (v.Manno) won in handen van zijn eigenaar Cees Klinkhamer de openklasse en met Danielle Klinkhamer de jeugdrubriek. Lianne van Houdt won het damesnummer met Dellorto en hierin was de tweede plaats voor Annemieke Calis met Colando van de combinatie Rook/Embregts. De showrubriek voor grooms werd winnend afgesloten door Anita van Steenis met Dellorto.