Nieuws «TERUG  

Wendelrose weer Topsportmerrie op vernieuwde Nationale Tuigpaardendag.

14-08-2016 | Gisteren, 13 augustus, was de 32e Nationale Tuigpaardendag op het fraaie Hippisch Centrum in Ermelo. Gestoken in een nieuw jasje was er dit jaar gekozen voor een ochtend- en middagprogramma, waarbij er ’s ochtends in twee ringen werd gekeurd en alle finales ’s plus de aangespannen hoogtepunten ‘s middags in de hoofdring werden afgewerkt. Het hoogtepunt van de gehele dag is de strijd om de titel Topsportmerrie en bijbehorende Greet Bergstra Bokaal.

Vanuit de verschillende merrierubrieken hadden zich elf combinaties geplaatst voor de Finale der Nationale en kwamen er tien daadwerkelijk opdraven. De tuigpaardendag was ook een beetje ‘Harry van Middelaar dag’, want hij had drie paarden naar de finale gereden, won voor de vierde keer oprij de Renovo schaal en als kers op de taart werd Gardenia HBC, waarmee hij dit seizoen nog ongeslagen is, gekroond tot Tuigpaard van het Jaar 2016.
Als eerste reed hij Hianca van Toon van Doorn, winnaar 1e groep 4-jarige merries, naar de finale, daarna Heideroos van Wout Liezen, winnaar 2e groep 4-jarige merries en als derde…..
Voor een uitgebreider verslag kan men terecht op www.hetshowpaard.nl
Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN