Nieuws «TERUG  

CH Santpoort

04-08-2016 | Afgelopen zondag werd in Santpoort het Kampioenschap Ereklasse verreden voor Regio West. 7 paarden kwamen aan de start en in de eerste omloop was het Cognac (v. Whiskey) van Nico Calis die als eerste werd binnengeroepen gevolgd door Fantast (v. Manno) van Willem vd Gugten, Söndral (v. Manno) van Cees Klinkhamer en Amaretto (v. Hofmeester) van Thijs Blankendaal.
Na het overrijden mocht Söndral het kampioenslint in ontvangst nemen en moest Cognac genoegen nemen met een tweede plaats. Söndral had veel ruimte in de beweging en een sterk achterbeen. Fantast van Willem van Gugten plaatste zich vanuit de grote limiet voor dit kampioenschap en behaalde een derde plaats. Bij de dames behaalde Fantast met Nadja Zwaan aan de leidsels wel de overwinning.

In de competitie wist Frekerna (v. Baanbreker) van Olaf Oosterbroek voor het eerst de volle 10 punten te pakken van de overwinning. Marcel van Bruggen reed hier Black Label (v. Chri-Salto Orlando) van Willem de Heul naar een tweede plaats.

Nico Calis was in de kleine limiet, grote limiet én tweespannen heer en meester en reed hier respectievelijk Beerenburg (v. Manno), Bacardi (v.Manno) en Bacardi en Cognac naar de overwinning. Hans Robben wist in de kleine limiet met Flexibel (v. Artiflex) en in de grote limiet met Aron (v. Ganges) beslag te leggen op de tweede plaatsen.
Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN