Nieuws «TERUG  

Gelane ongeslagen naar competitiewinst

25-07-2016 | Op het prachtige Landgoed de Barendonk van de familie Hermanussen in het Brabantse Beers vond zondag 24 juli 2016 de Tuigpaardendag van Beers plaats. Voor de tuigpaarden stond de competitie finale van regio Zuid op het programma en dit werd een prooi voor Robbie van Dijk met de merrie Gelane.

Robbie had alle competitiewedstrijden gewonnen met de bruine elite merrie en ook in de finale kwam kwa prestatie niemand in de haar buurt. Mooi vierkant over de benen gaand en in een mooie stelling liep Gelane naar de dubbele winst. Ze is in eigendom van Robbie en Chantal van Dijk en de gebroeders van Manen. Ad Baks werd met Hannaliena tweede in deze laatste wedstrijd, maar in de eindstand stond ze onderaan. Marcel van Bruggen werd tweede in de eindstand met Hailey-Lein van Niek Augustinus, na een vierde plek in de dagwedstrijd. Met Granaat eindigde Cor van Dijk als derde het overall klassement.

Robbie won met de hengst Cizandro van de gebroeders Van Manen en Den Otter ook onbedreigd de ereklasse met Etienne Reaven en Cilardo als tweede en Pien Jansen met De Bree als derde. Broer Cor van Dijk won de grote limietklasse met Elegant voor Teus van’t Klooster met Eemnes K en Jan Jordans met Ferro. Wim Jansen won de kleine limiet met Generaal. In de damesklasse ging Manon van de Wijngaard met Santiago voorop in de ereronde, gevolgd door Lianne van Houdt met AMFM Dellorto en Janneke van der Linden met Barend. Wim Jansen won de tweespanrubriek met Generaal en De Bree.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN