Nieuws «TERUG  

Toppers van de Veluwe

15-07-2016 | Vorig jaar tijdens de fokdag Zwaluwenburg in Oldebroek was de 1ste editie van Toppers van de Veluwe.
Dit is een rubriek waarin professionele tuigpaardrijders samen met mensen met een beperking een rubriek gaan 'strijden'.
In deze rubriek staat vooral plezier, genieten, en stralende gezichten voorop.
Iedere deelnemer heeft zijn / haar eigen verzoeknummer aangegeven en daarop komen ze binnen rijden.
Vervolgens zullen er meerdere rondes worden verreden zowel op de linker als de rechterhand, waarna ze daarna alleen mogen opstellen op een prachtige 1ste plek.
Natuurlijk kan dit niet voorbij gaan zonder prachtige ere prijzen gesponsord door BFT Technieken.
Het idee van De Toppers van de Veluwe is in 2014 ontstaan. Hilda Mooiweer is in het dagelijks leven begeleider op een dagbesteding voor mensen met een beperking. In haar vrije tijd bezoekt ze regelmatig een tuigpaardenconcours. Ze verteld hierover op het werk tegen haar cliƫnten en zo had Sandra Postema het idee om een dagje met Hilda mee te gaan naar een Concours. Ze heeft vervolgens op het achter terrein mee gereden met Brian Franken. Waarop Brian bedacht dat het een geweldig idee was om mensen met een beperking te betrekken in de tuigpaardensport. Zo ontstond er in 2015 de eerste editie van De toppers van de Veluwe.
Dit jaar gaan we 2x in actie komen, zo zijn we uitgenodigd door de organisatie van de Nationale Tuigpaardendag op 13 augustus een rubriek te laten verrijden, daarnaast wordt er ook weer een rubriek verreden op 27 augustus tijdens de Fokdag Oldebroek.
In de rubriek zullen 15 deelnemers aanwezig zijn. Kent u iemand met een verstandelijke beperking die graag mee zou willen doen, geef je op bij Hilda Mooiweer, tel. 0642735002
Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN