Nieuws «TERUG  

Bommelsteyns Hubert wint eerste competitiewedstrijd

18-05-2016 | CH De Wijk had op haar druk bezochte concours naast diverse springrubrieken negen rubrieken nationale tuigpaarden waaronder de eerste enkelspan competitie van dit jaar. Bommelsteyns Hubert haalde hierin op overtuigende wijze de eerste tien punten binnen. In de ereklasse was het een fraai showende Brandy die de hoogste eer opeiste. In De Wijk werd ook gewerkt met het nieuwe digitale jureringsysteem.

Tien deelnemers waren er in de competitiewedstrijd, zes kregen er een herkansing. De Cizandro-zoon Bommelsteyns Hubert van Jaap van der Meulen won onlangs in Bennekom de roemruchte nieuwelingenklasse, nu reed Lambertus Huckriede de bruine opnieuw naar de winst. Heel best bewegend zowel voor als achter en met heel veel kijk er, zo haalde de donkerbruine zijn zege ogenschijnlijk moeiteloos binnen. Robbie van Dijk wist met Heidelien (v.Cizandro) van Gebr. den Otter beslag te leggen op de tweede plaats. Ook zij presteerde best en maakte zich heel erg mooi. De winnaar is dan net even extremer in het voorbeengebruik. Harry van Middelaar presenteerde Hianca (v.Crescendo) van Toon van Doorn. Deze vosmerrie wist met haar sterke manier van bewegen indruk te maken maar ten opzichte van haar voorgangers moest ze toegeven op front. Twee KWPN hengsten volgden. Vierde werd de onlangs ingeschreven hengst Heliotroop (v.Colonist) van Jaap van der Meulen met Albert Lueks en Hertog Jan (v.Cizandro) van Black Horse B.V. met Mark de Groot. Heliotroop bewoog scherp maar mocht nog even meer terugkomen in het front. Hertog Jan showde zeer actievol maar was bij stukken wat druk. Zesde werd Havenmeester (v.Bakboord HBC) van Jan Poppen met Henk Hammers.

De nationale ereklasse is altijd een happening. Maar liefst zeven paarden kregen een herkansing en daarbij moest Business (v.Vlasco) van Gerrit Egberink met Lambertus Huckriede zijn koppositie prijs geven ten gunste van Brandy (v.Uromast) van het Brandy Consortium met aan de leidsels Harry van Middelaar. De heel fraai showende Brandy keek er weer heel groots over, meer front is nauwelijks denkbaar. Hij zakte geen moment af en Brandy legde heel veel bravoure aan de dag. De foutloos presterende Business leek naar mate de wedstrijd vorderde er wat meer moeite mee te krijgen en werd dus tweede gevolgd door de KWPN hengst Cizandro (v.Waldemar) van Gebr. van Manen en Gebr. De Otter met Robbie van Dijk. Cizandro was eerste wat kijkerig maar daarna showde ook hij heel best waarvoor de derde plaats.

De damesrubriek wist Business in handen van Anneke Huckriede wel te winnen. Daar kwam de concurrentie van Endre (v.Morocco Field Marshall) van Stal Haarsma met Jacobien Postma. Deze combinatie steeg bij herkansing van plaats vier naar de tweede plaats en dat ging ondermeer ten koste van Briljant (v.Larix) met Hanneke van Wessel die derde werd. Endre en Jacobien Postma deden in de rubriek Young Riders weer goede zaken. Zij werden daar tweede. Endre bewoog ijzersterk en zijn passen werden steeds groter en ruimen. Jacobien stuurde de vos met veel lef rond. Ze haalde er echt alles uit wat er in zat en liet hem elke pas heel mooi afmaken. Zij moest de heel veel front maken Emerson (v.Manno) met Niek Alting voor laten gaan maar kwam wel heel dichtbij. In deze Young Riders rubriek werd Dieni II (v.Unieko) van Janus Plaisier met Mieke ter Schure derde. Dieni toont altijd veel inzet maar mocht deze keer wat meer verzameling tonen.

Winnares van de lage limietklasse werd Gardenia (v.Victory) van de HBC-Stal met Harry van Middelaar. Maar de zege kreeg ze niet cadeau, heel dicht bij kwam de deftige Funita (v.Manno) van Jaap van der Meulen met Henk Hammers en heel zware concurrentie was zeker ook de geweldig bewegende Zuidwester (v.Stuurboord) met Mark de Groot die derde werd.

De KWPN hengst Fantijn (v.Patijn) van Gebr. van Manen kon in de hoge limietklasse de hoogste eer meenemen. Uiterst chique in het front, een klimmende bewegingsvorm met een geweldig voorbeengebruik en een goed aangevende achterhand, zo haalde Fantijn de winst binnen. Maar deze zege kreeg ook Fantijn niet cadeau, de zeer sterk optredende Wendelrose (v.Manno) van Jan Vink met Mark de Groot was met name bij herkansing de winnaar nabij. Harry van Middelaar en de KWPN-hengst Delviro HBC (v.Vulcano) van de HBC-stal werden derde.

De onbetwiste winnaar bij de limietklasse tweespannen was Uilke Haarsma met zijn vossen Sunlight (v.Manno) en Elburg (v.Morocco Field Marshall). Een vandaag niet te kloppen span. Met hun fraaie fronten en actievolle bewegingen haalden Falco (v.Manno) en Finalist (v.Victory HBC) van Alberd van Dijk met Lambertus Huckriede het eervolle rode lint binnen. In de ereklasse tweespannen was het ook Uilke Haarsma die oranje binnen haalde. Nu had hij naast Sunligth de tuigtypische Celebration (v.Manno), een span dat sterk bewoog en er helemaal voor ging maar waarbij de zichtbare tong van Celebration het beeld op details even wat minder volmaakt maakte. Daarna volgden de over veel front en actie beschikkende Besterly Amadeus (v.Saffraan) en Besterly Eribo (v.Manno) met Leendert Veerman gevolgd door Bacardi (v.Manno) en Cognac (v.Whiskey HBC) met Nico Calis, een span dat ook zeer wist aan te spreken. In de tandemrubriek reed Veerman deze vossen op overtuigende wijze naar de winst, het tandem liep als een trein. Calis had aan Bacardi een lekker nieuwsgierig voorpaard en met Cognac erbij werd dit tandem tweede.

DB voor KWPN
Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN