Nieuws «TERUG  

Toprubrieken in Bennekom

06-05-2016 | Op het nationaal concours in Bennekom is de nieuwelingenrubriek altijd een publiekstrekker. En daar was zeker veel publiek op afgekomen. Maar het publiek kon ook genieten van de overige zeer goed bezette rubrieken met vele cracks. Het strakke programma verliep daarbij mooi volgens het tijdschema.

In de lage limietklasse maakte de stamboekmerrie Gardenia HBC (v.Victory) van de H.B.C. Stal in handen van Harry van Middelaar de dienst uit. Vorig jaar debuteerde zij in Bennekom in de nieuwelingenklasse. Ze moest het toen doen met de tweede plaats maar nu liep ze zeer zelfverzekerd en groots naar de top. Ze heeft weinig hulpmiddelen nodig om tot zo’n topverrichting te komen. De elite-merrie Funita (v.Manno) van Jaap van der Meulen wordt ook dit jaar weer door Henk Hammers uitgebracht. Funita is een deftige verschijning met veel actie, de winnares beschikt over meer ruimte in de bewegingen. Funita werd behoorlijk op de hielen gezeten door de ijzersterk bewegende Zuidwester (v.Stuurboord) met Mark de Groot.

In de hoge limietklasse maakten twee hengsten de dienst uit. De KWPN-hengst Fantijn (v.Patijn) van Gebr. van Manen showde zich heel uitbundig en groots in handen van Robbie van Dijk. Swingend door zijn lijf, heel veel voorbeengebruik en uiterts deftig in z’n front, zo liep de edele Fantijn naar de kop. Daarna Delviro HBC (v.Vulcano) van de HBC-Stal met Harry van Middelaar. Ook deze hengst bracht een mooie show maar dat kan ook zeker ook gezegd worden van de elitemerrie Wendelrose (v.Manno) van Jan Vink met Mark de Groot. Deze geweldig bewegende merrie maakte het Delviro nog knap lastig.

Business (v.Vlasco) van Gerrit Egberink haalde in Bennekom twee overwinningen binnen. In de ereklasse hield hij in handen van Lambertus Huckriede Brandy (v.Uromast) van het Brandy Consortium met Harry van Middelaar achter zich maar ook de KWPN hengst Cizandro (v.Waldemar) van Gebr. van Manen en Gebr. den Otter met Robbie van Dijk. Cizandro werd derde. Het zijn drie toppers die elkaar niet zoveel doen, ze bekoren elk op hun manier.

De tweede zege behaalde Business met Anneke Huckriede in de damesrubriek. Zelfverzekerd, lichtvoetig, foutloos en verfijnd, zo was de show van Business. Hanneke van Wessel had Briljant (v.Larix) van haar vader Joop van Wessel ook goed aan de gang. Een hoge actie en een deftig front zijn sterke punten van Briljant. Daarna volgde Fera Muggen met de KWPN hengst Ditisem (v.Roy M) van haar vader Jan Muggen.

De rubriek tweespannen competitie was klein maar er ging wel een heel best presterend duo op kop. Dat waren Elburg (v.Morocco Field Marshall) en Sunlight (v.Manno) met Uilke Haarsma. Best voorwaarts en best bewegend, zo haalden de vossen de winst binnen. Lambertus Huckriede reed het keurig presterende Engelse span Falco (v.Manno) en Finalist (v.Victory HBC) van Alberd van Dijk naar plaats twee gevolgd door Arno (v. Roy M) en Generaal (v.Vaandrager HBC) van Dicky Veerman met Henk Hammers. .

In de ereklasse tweespannen, die overigens ook niet zo groot was, maakte Nico Calis de dienst uit met zijn zeer verdienstelijk presterend span Bacardi (v.Manno) en Cognac (v.Whiskey HBC). Haarsma werd daar tweede met de Manno-kinderen Zavanno en Celebration. Leendert Veerman kon Besterly Amadeus (v.Saffraan) en Besterly Eribo (v. Manno) als derde opstellen.

DB voor KWPN
Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN