Nieuws «TERUG  

Rondje Drenthe om Bronzen Bartje

10-07-2024 |

In Coevorden 2e wedstrijd Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje
Aantrekkelijke prijzenpot dankzij Provincie Drenthe

 

Zaterdag 13 juli gaan zes tandems in Coevorden strijden om punten in het kader van de meerspancompetitie ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’. Het Concours Hippique maakt deel uit van een jaarlijks evenement georganiseerd door Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld.

 

Aantrekkelijke prijzenpot!

Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe. Daardoor is er een zeer aantrekkelijke prijzenpot beschikbaar. Per wedstrijd is er voor de winnaar € 300,-; 2e prijs: € 250,-; 3e prijs: € 200,-, 4e prijs: € 150,-; volgprijzen: € 100,-. Voor de winnende paarden zijn er ook nog twee fraaie statie-dekens met logo. Voor de uiteindelijke winnaar van de competitie is er niet alleen het Bronzen Bartje maar ook nog een extra geldprijs van maar liefst € 500,-!

 

Het Zuidenveld ontvangt zes tandems

Tentoonstellingsvereniging Het Zuidenveld bestaat al sinds 1920 en doet dit jaar Coevorden aan waar zowel de nationale rijders en de rijders van de regio Noord met hun tuigpaarden in actie zullen komen. De tandemrubriek ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’ is één van de hoogtepunten van het programma en daarmee wordt de dag afgesloten. Andere hoogtepunten zijn de competities éénspannen (nationaal en regionaal) en het nationaal kampioenschap voor 6- en 7-jarige tuigpaarden. Voor dit kampioenschap komen de allerbeste tuigpaarden naar Coevorden.

 

In de tweede wedstrijd van het ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’ worden zes tandems verwacht. Derk Jan Mekkes won de wedstrijd in De Wijk en gaat opnieuw de strijd aan met Roelofsen Horsetrucks Johnson (v. Manno) en Roelofsen Horsetrucks Hugo (v. Patijn). Hij won het Bronzen Bartje overigens in 2022. Marcel Ritsma komt dit jaar voor het eerst aan de start met een tandem. Met de regerend tweespankampioenen Gerran PSH (v. Atleet) en Jack Daniëls PSH (v. Manno) van de familie Pos heeft hij een tandem gevormd dat in de eerste wedstrijd 9 punten verdiende.  Helaas is Martien Verboord er in Coevorden niet bij. Wel van de partij is de rijder uit Drenthe, Leendert Veerman, met Action Quality Joker (v. Endre) en Action Quality Eribo (v. Manno).  Hij won de allereerste editie van deze bijzondere meerspancompetitie in 2019. Helemaal vanuit uit het Zuiden komt Jan Jordans (FOTO). In De Wijk reed hij met Haarman (v. Manno) en Barend (v. Marvel). Op de startlijst voor zaterdag is Haarman vervangen door King (v. Fantijn). Niek Alting had een wat lastige start in De Wijk. De winnaar van het ‘Bronzen Bartje’ in 2023 werd slechts 6e. Hij zal er alles aan doen om zijn toppers Lord Liberty L (v. Fabuleus) en Luitenant (v. Fantijn), die tevens de regerend nationaal kampioenen bij de tandems zijn, te laten schitteren. Het zesde tandem is van Teus van Laar, Eebert (v. Unieko) en James (v. Manno).

 

Tussenstand:

1. Derk Jan Mekkes – 10 punten

2. Marcel Ritsma – 9

3. Martien Verboord – 8
4. Leendert Veerman – 7

5. Jan Jordans – 6

6. Niek Alting – 5

7. Teus van Laar – 4

 

 

Praktische informatie:

Facebook Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje: www.facebook.com/Rondje-Drenthe-om-het-bronzen-bartje-1051457995051652

 

CH Zuidenveld (Coevorden): www.zuidenveld.com

Locatie: Van Heutszpark, Coevorden

Aanvang: 11.00 uur

Rubriek Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje: 16.45 uur

Startlijsten en programma: www.tuigpaardrijders.nl

(alle info onder voorbehoud van wijzigingen)

 

Fotobijschrift:

Jan Jordans uit het Brabantse Landhorst is een trouwe deelnemer aan het ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’. In 2023 won hij de rubriek tijdens Het Zuidenveld in  met King en Barend.

(foto: Geert Bouius)

 

(Persbericht Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje)

 

-------

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met René van der Kuil van René van der Kuil Communicatie & Organisatie (rjgvanderkuil@gmail.com)

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN