Nieuws «TERUG  

Pipdrini wint tweede wedstrijd competitie Midden West Zuid

30-06-2024 |

Tussen de keuringsrubrieken door van de Centrale Keuring van KWPN-regio West bij manege De Zilfia’s Hoeve in Houten waren er aangespannen wedstrijden van de regio Midden West en Zuid.

Voor de deelnemers aan de competitie stonde de tweede wedstrijd op het programma. Na overrijden ging de overwinning naar Mark de Groot met de krachtig en ruim bewegende bruine merrie Pipdrini (v. Hertog Jan) van B. Snellens. Marcel Ritsma deed goede zaken met plek twee voor Prins Hendrick PSH (v. Knaller) van Hans en Corrie Pos. Plaats drie ging naar Freek Saris met Pederose FS (v. Kane BFT) en Joelle Berghuis eindigde als vierde na een voorlopig eerst plaats met Petrona (v. Lanto HBC). De winnaar van de eerste competitiewedstrijd, Henk Hammers met Pronkheer DHB (v. Eebert) van D. en H. Benschop, moet nu genoegen nemen met de vijfde plaats.

In de kleine limietklasse kwam Marcel van Bruggen aan kop met de aangewezen hengst Nicolai VB (v. Image HBC) die dit seizoen voor het eerst in actie kwam. Richard Hofstra reed Mydieni (v. Sir Arie) naar plek twee en met Parolus (v. Cizandro) van H. Bos eiste Henk Hammers plek drie op.

De tussenlimiet was voor Mark de Groot met Nevaro (v. Idol) van Leo Wijkmans voor Berry van de Genugten met Olievier, ook van Cizandro). Op de derde plaats kwam ook een nakomeling van Cizandro en wel Miraculeus gereden door Jessica van der Veen.

In de overige rubrieken kwamen louter paarden van de familie Pos op kop. Marcel Ritsma reed eerst Mondiaal PSH (v. Icellie) in de grote limietklasse naar de overwinning, waarna hij hetzelfde deed in de ereklasse met Lanto PSH (v. Delviro HBC). Achter Mondiaal mocht Richard Hofstra als tweede opstellen met Lakei (v. Dylano) van Toon van Doorn en als derde Mark de Groot met Nobel (v. Jericho) van Egbert Kruiswijk.

Kevin Huckriede en Renvyle Imondro (v. Cizandro) van Frank Fitzpatrick werd tweede in de ereklasse voor Cees Klinkhamer met Eebert zoon Judex.

In de damesklasse pakte Margriet van Asselt de koppositie met Gerran PSH (v. Atleet) die weer keurig recht gesteld en met een aansprekend front door de baan draafde. Het sterkte optreden van Mary-Rose MJDB (v. Delviro HBC) van Maarten-Joris de Boer en gereden door Joelle Berghuis werd beloond met de tweede plaats. Derde werd Mieke ter Schure met Nikita (v. Eebert) van de familie Benschop.

Het kampioenschap om de beste fokmerrie van KWPN-regio West ging naar de atletische en bijzonder actievolle Ilanda (v. Eebert) van de familie Pos. Marcel Ritsma stelde de deftige merrie voor.

Geert Bouius

 

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN