Nieuws «TERUG  

Anneke Borkent en Renvyle Imondro weer kampioen van Nederland bij de dames

29-06-2024 |

Het was vorige week zaterdag 22 juni in Siegerswoude het spannendste dameskampioenschap sinds jaren.

Op het prachtige terrein bij stal De Mersken betraden zeven dames  het strijdtoneel voor de nationale kampioenstitel. Vier  mochten overrijden voor de titel die geheel open lag.

Het waren Henriette Kooyman met Lindrini (v. Hertog Jan) en Grietje Naber-Dijks met Heliotroop (v. Colonist) die in de eerste omloop het meeste aanspraak maakten op de winst, maar in de finale konden beide hun favorietenrol niet meer waarmaken. Heliotroop kreeg problemen met zijn stelling en kwam niet meer in het ritme en voor Lindrini duurde de wedstrijd anderhalve ronde te lang, ze  werden uiteindelijk derde en vierde. Lieke Lueks had de KWPN hengst Neon GSM (v. Bocellies Matteo) van de combinatie Seinen/Lueks bijzonder goed in vorm, waarbij de hengst met veel tact , regelmaat en balans door de baan showde. Ook in het front was de bruine bijzonder deftig. Toch werd Lieke net geen kampioen omdat de ervaren Anneke Borkent haar paard Renvyle Imondro (v. Cizandro) van de Engelse eigenaar Frank Fitzpatrick op het juiste moment bij de les kreeg na een mindere eerste omloop. De bruine ruin werd steeds beter met zijn actievolle manier van bewegen en werd voor de vierde keer oprij dameskampioen. Voor Anneke was het haar 18de titel in de damesklasse!

Onana (v.Idol) met Mark de Groot won de tweede competitie wedstrijd maar kreeg veel tegenstand van de merrie Petra-1-T (v. Eebert) van Wim van Schadewijk. Robbie van Dijk liet de merrie op een fantastische manier showen en werd nipt tweede voor de grote imponerende Onana.

Mark won met de KWPN-hengst Leffe Blond (v. Dylano) ook de lage limietklasse en verwees Harry van Middelaar met Olympus HS (v. Icellie) van Handelshuis Schuttert naar de tweede plaats. De goedgekeurde KWPN hengsten deden het goed in Siegerswoude want met regerend kampioen dekhengsten Magnifiek (v. Idol) pakte Lambertus Huckriede de winst in de hoge limietklasse.  Nu werd Mark tweede met Latino (v. Dylano) van de combinatie Vink/Kruiswijk/de Groot.

Lambertus schreef ook de ereklasse op zijn naam met de vos en veel bodem pakkende Renvyle International (v. Ditisem) van Frank Fitzpatrick. De vos walste door de baan. Over plek twee ontstond verdeeldheid bij de jury en dus moest de arbiter de keuze bepalen. Deze verkoos de Henk Hammers met Lindrini (v. Hertog Jan) van Kooyman boven Mark de Groot met de KWPN hengst Dylano (v. Plains Liberator) van de combinatie De Groot/Black Horse BV. Vierde in deze toch wel spannende strijd werd Derk Jan Mekkes met Montreal HBC (v. Idol) van de HBC-stal.

In de gecombineerde tweespanrubriek met regio Noord mochten vijf van de acht combinaties overrijden. De jury was weer verdeeld, nu over wie er moest winnen. Het tussen de kersverse kampioen van regio Noord Leendert Veerman  met Action Quality Eribo (v. Manno) en – Joker (v. Endre) en Derk Jan Mekkes met Roelofsen Horse Trucks Hugo (v. Patijn) en – Jefferson (v. Eebert). De overwinning ging naar Veerman.

Lieke Lueks won met Lakei (v. Dylano) van Toon van Doorn de wedstrijd voor Young Riders. Marlou Martens werd verdienstelijk tweede met Lord Liberty L (v. Fabuleus) van Manon Alting-Veerman.

Geert Bouius.

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN