Nieuws «TERUG  

Action Quality Pavarotti beste nieuweling regio Noord

17-05-2024 |

De tuigpaardrijders van regio Noord hadden een druk Hemelvaartsweekend. Vorige week donderdag begon het buitenseizoen in Grootegast en afgelopen zondag was men in Roden aanwezig.

 

Grootegast

Niek en Manon Alting uit Sellingen deden hier goede zaken met het winnen van vijf oranje rozetten.

Met Luitenant (v. Fantijn) van de combinatie Ruinemans/Alting won Niek de ereklasse en hield daarmee vader en zoon Calis achter zich. Nico Calis sr. werd tweede met Emaire (v. Manno) van Kramer/Calis en Nico Calis jr. reed Cizandro dochter Jara van Kramer heel sterk naar plek drie.

Dezelfde Jara won wel de rubriek voor fokmerries met pa Calis.

De jongste Nico was eerder in de lage limietklasse al tweede geworden met Olivier (v. Image) achter winnaar Leendert Veerman met zijn nieuwe aanwinst Action Quality Joker (v. Endre). Rony Beuving deed ook mee in de top en werd derde Lexington (v. Hertog Jan) van de Italiaan Franchini.

In de hoge limietklasse greep Niek Alting de winst met de vosmerrie Lendrini (v. Hertog Jan) van de combinatie Alting/Bezemer-van Zijtveld die heel goed voor de dag kwam met veel ruimte in de voorhand. Linda Boelens reed Naviro (v. Indiana) naar plek twee, net voor Richard Hofstra met Lakei (v. Dylano) van Toon van Doorn.

Manon Alting –Veerman zegevierde in beide damesrubrieken met eerst Lord Liberty (v. Fabuleus) voor de vierwielige concourswagen. Joyce Hoving werd hier tweede met Ozandro (v. Cizandro). Lexington werd weer derde maar nu in handen van Els Neijenhuis.

Met Luitenant voor de tweewielige wagen boekte Manon haar tweede overwinning en versloeg haar moeder Renate Veerman met Emerson (v. Manno). Linda Boelens eindigde met Naviro als derde.

Bij de tweespannen waren Luitenant en Lord Liberty niet te verslaan in handen van Niek Alting. Met AQ Joker en AQ Eribo (v. Manno) werd Leendert Veerman tweede voor Henk Minkema met Jennytou (v. Delviro) en Kellytou (v. Emilano).

 

Roden

De belangrijkste overwinning van het weekend boekte Niek Alting in Roden met de aangewezen zwarte hengst Action Quality Pavarotti (v. Bocellie) van Leendert Veerman in de nieuwelingklasse.

Elf jonge paarden kwamen in de baan. De jury selecteerde eerst een kopgroep van vier, die via een tussengroepje werd aangevuld tot vijf met Bea Dijk en haar Proud Mary (v. Cizandro). De strijd spitste zich toe op de voorlopige eerst geplaatste Pardoes (v. Kordaat) van de combinatie Schut/Olderburger/Hofstra en gereden door Richard Hofstra en Niek Alting met AQ Pavarotti, die als tweede de finale inging. Pardoes klom er lekker in en had een mooi front en liep met kracht en afdruk door de baan. Pavarotti was de eerste omloop iets lauw en Alting moest er alles aan doen om de hengst bij de les te krijgen. Dit lukte hele best waarna de zwarte hengst meer en meer bodem pakte met zijn ruime passen.  De jury was verdeeld en schakelde de arbiter in, die de hengst boven de merrie verkoos.

Harm Jan Veenstra handhaafde zich op de derde plaats met Pylie (v. Icellie) van Johan Smink en dat deed Mart Helmus op plek vier met Lanto HBC-nakomeling Pauline van H. Cazemier. Bea Dijk werd vijfde met Proud Mary.

De lage limietklasse werd nu wel een prooi voor Nico Calis met de deftige vos Olivier. Albert ten Berge had Ozandro een stuk beter in vorm dan in Grootegast en werd tweede voor Rony Beuving met Lexington.

Richard Hofstra pakte de koppositie in de hoge limietklasse met de actievolle Lakei die elke wedstrijd beter lijkt de worden. Met een sterk en krachtig achterbeen gebruik en voor een hoge actie verwees de deftige zwarte ruin Sebastiaan Ardesch met Nadia (v. Fantijn) van de combinatie Zuidema-Van Dam/Ardesch naar plek twee. Voor Beuving was er opnieuw een derde plaats, nu met Jetisem (v. Ditisem).

Ereklasse lijkt nu al het domein van Luitenant, want hij won opnieuw voor zijn vader Fantijn( v.Patijn) van Lammert Tel en gereden door Linda Boelens. Voor Nico Calis en Emaire was het derde geld.

Emaire won wel de wedstrijd voor fokmerries. Henk Hammers werd hier tweede met Ominka-Almira (v. Heliotroop) van Mieke ter Schure. Alting en Lendrini werden derde.

In Roden was maar één damesrubriek en hierin was Lakei weer de beste. In handen van Lieke Lueks was de zwarte superieur en keek er hoog overheen met zijn mooi front. Manon Alting-Veerman en Lord Liberty was de tweede plaats en Inge Jansen reed Nadia naar de derde stek.

Bij de tweespannen werd de hegemonie van Luitenant en Lord Liberty verrassend doorbroken door Leendert Veerman met AQ Joker en AQ Eribo, die geweldig tegen elkaar opklommen. Rony Beuving had een abonnement op plaats drie, nu met Jetisem en Netflix (v. Fantijn).

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN