Nieuws «TERUG  

Niek Alting rijdt Luitenant en Lord Liberty naar tandemkampioenschap

08-09-2023 |

Voor de derde keer dit jaar vond er zaterdag 2 september bij manege Zilfia’s Hoeve in Houten een tuigpaardenconcours plaats, ditmaal onder de naam Houten 3.0. Een nationaal concours met twee kampioenschappen en twee competitiefinales.

In Houten kwamen zeven tandems in de baan voor hun kampioenschap nadat dit eerder in Rijs niet door kon gaan. Het leverde een prachtig schouwspel op in de fraaie en ruime Manno-ring. Na een voorlopige plaatsing werden de eerste drie nogmaals uitgenodigd af te rijden voor de titel. Het was Niek Alting met zijn chique en actievol bewegende Luitenant (v. Fantijn) en Lord Liberty (v. Fabuleus), die vooropging, gevolgd door Davy Jordans met Barend (v. Marvel) en King (v. Fantijn) en Leendert Veerman met de Manno zonen Action Quality Eribo en Emerson. Drie tandems die goed voorwaarts en recht gesteld waren.  De vossen van Alting maakten de meeste indruk met hun uitstraling, beweging en foutloze optreden. Zij werden dan ook kampioen. Met King vooropreed Davy Jordans de donkere vossen van zijn vader naar de reservetitel en Veerman mocht daarna opstellen. De jonkies verslaan de oudjes! De jury was tevreden met het wedstrijdverloop en prees Niek Alting en Davy Jordans om hun manier van rijden. “Het winnende tandem was heel chique en het meest compleet met veel houding erop.”

Vierde werd Martien Verboord met Jongheer (v. Eebert) en El Nino B (v. Atleet), vijfde Ule Haarsma met India (v. Cizandro) en Landheer (v. Fantijn), zesde Jochum Boonstra met Dondroniem (v. Uromast) en Zavanno (v. Manno) en zevende Teus van Laar met Ebert (v. Unieko) en James (v. Manno).

De middag begon met een overwinning voor Mark de Groot in de lage met de goedgekeurde hengst Leffe Blond (v. Dylano) van Stoeterij Blackhorses BV. Henk Hammers werd met de netjes showende Nikita (v. Eebert) tweede voor Berry van de Genugten met Nobel (v. Jericho). Met Lindrini (v. Hertog Jan) won Henk Hammers de grote limietklasse met op de tweede plaats Mark de Groot met Jericho (v. Dylano) en op plaats drie Derk Jan Mekkes met RHT Jefferson (v. Eebert).

De grootste verrassing vond plaats in de openklasse waarin Derk Jan Mekkes debuteerde met Montreal HBC van Jan Schep en de gevestigde orde versloeg. De vos groeide in de wedstrijd, keek er hoog overheen en pakte veel bodem. Mark de Groot moest met Dylano (v. Plain’s Liberator) genoegen nemen met plek twee en Henk Hammers stond derde met Heliotroop (v. Colonist).

Manon Alting-Veerman won opnieuw de damesklasse met Luitenant. Het tweede geld was voor Grietje Naber-Dijks met Heliotroop en Ineke van der Meulen – Haarsma eiste met Landheer de derde plek op en won ook de extra prijs voor het schoonste geheel.

De generale voor het tweespankampioenschap werd door de arbiter beslist in het voordeel van de huidige kampioenen Action Quality Eribo (v. Manno) en AQ- Amadeus (v. Saffraan) van en met eigenaar Leendert Veerman. Henk Hammers werd tweede met Heliotroop van Naber en RHT Bentley VDL (v. Larix) van stal Mekkes. Voor Martien Verboord was de derde plek met Jonkheer en El Nino B.

Foto & Tekst: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN