Nieuws «TERUG  

Koninklijke onderscheiding voor  Henriette Hoorn

18-08-2023 |

Tot haar eigen grote verbazing was Henriette Hoorn- Spijkerman uit Zuidwolde zelf de spil in de grote VERT-show op de Nationale Tuigpaarden Dag in Lunteren van zaterdag 12 augustus. Normaal regelt de bijna 60-jarige Henriette zelf bijna alle shows op de concoursen maar nu had voorzitter Lammert Tel de touwtjes in handen.

 

Nadat een diversiteit aan aanspanningen, allemaal getooid met een oranje sjerp om de nek, was opgesteld kwam als laatste Derk Jan Mekkes met zijn vierspan binnenrijden met in de koets burgemeester Inge Nieuwenhuis van de Gemeente De Wolden, waaronder ook Zuidwolde valt. Aangezien Henriette de burgemeester niet kent, had ze nog niets in gaten totdat haar man en kinderen en kleinzoon ineens aan kwamen lopen. Burgemeester Nieuwenhuis had zich goed voorbereidt en loofde inzet en passie waarmee Henriette al 25 jaar het wedstrijdsecretariaat van de VERT bestierd en zoveel meer regelt voor de rijders en de concours uitschrijvende organisaties.

"U bent een duizendpoot met het hart op de tong. De spin in het web, die altijd vrijwillig voor iedereen klaarstaat. Een sterk mens waar je op kunt rekenen en een moeder voor alle VERT leden”, vertelde Nieuwenhuis waarna zij Henriette benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau en omringt door haar gezin, bijbehorend Koninklijk lintje opspeldde.

Bron: De Paardenkrant.

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN