Nieuws «TERUG  

MAGNIFIEK tuigpaard van het Jaar

16-08-2023 |

Een van de hoogtepunten op de Nationale Tuigpaarden Dag van afgelopen zaterdag in Lunteren, was ongetwijfeld de bekendmaking dat Magnifiek van Lambertus Huckriede is gekozen tot Tuigpaard van het Jaar. De KWPN goedgekeurde hengst was niet mee naar Lunteren en dus was de verbazing bij Lambertus groot toen collega Henk Hammers met de schimmel de wedstrijd arena kwam binnen rijden. Achter zijn rug om wisten Bart Zantinge en buurman Henk Zoetman de kampioen dekhengsten en ereklasse naar Lunteren te brengen.

 

Volgens de commissie Tuigpaard van het Jaar was het dit jaar niet moeilijk kiezen. Bij de prestaties die Magnifiek de afgelopen twee jaar heeft geleverd en met name dit jaar met het opnieuw winnen van de Oregon trofee, het kampioenschap dekhengsten in tuig en het ereklasse kampioenschap past maar één titel en dat is die van Tuigpaard van het Jaar!

Natuurlijk was Lambertus emotioneel. Hij gaf de meeste credits voor het presteren van de hengst aan zijn vaste groom Christine Mensink, die al 17 jaar meegaat op concours. Samen vormen ze en ijzersterk team en dat werd nu beloond. Proficiat!

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN