Nieuws «TERUG  

Emaire kampioen fokmerrie in Norg

10-09-2022 |

Zondag 4 september jl. werd kleintje Norg gehouden op de Brinkhofweide in hartje Norg. Voor regio Noord was dit het laatste tuigpaardenconcours van 2022.

De rubrieken waren goed gevuld en kregen mooie winnaars. Niek Alting en Manon Veerman namen drie oranje rozetten mee terug naar Jipsingboertange. Nico en Annemieke Calis wonnen ook drie keer.

Bij stal Alting was Luitenant (v. Fantijn) de grote winnaar, met Niek werd de grote limietklasse gewonnen en met Manon werd het debuut voor de tweewielige dameskar winnend afgesloten. Ook de tweespan rubriek werd gewonnen met naast de Fantijn zoon Lord Liberty (v. Fabuleus). Manon had hier ook de leidsels in handen en dat was voor het eerst.

Annemieke won met Jara (v. Cizandro) van Johan Kramer de damesklasse vierwieler en de afsluitende wedstrijd voor de boerenwagen.  Nico reed de 13-jarige vosmerrie Emaire (v. Manno), ook van Johan Kramer, naar het kampioenschap fokmerries bij regio Noord.

Deze titelstrijd kende zes deelnemers waarvan de beste drie uiteindelijk de finale mochten rijden. Voorop Calis met de sterk en ruim bewegende Emaire, als tweede Linda Boelens met Icanita (v. Colonist) van Lammert Tel en als derde Bea Dijk met Ivy D (v. Cizandro) van haar broer Jakob. Emaire was volledig in balans en had een lang zweefmoment en liep onbedreigd naar de kampioenstitel. Voor Nico was dit zijn eerste kampioenschap met Emaire. In de finale had Icanita moeite de juiste balans te vinden en werd derde achter Ivy D, die ook een paar foutjes maakte maar een opvallend voorbeen gebruik liet zien. De reservetitel was haar deel.

Linda Boelens won wel de ereklasse met Fantijn (v. Patijn) en Sander Hoogenberg pakte de eerste overwinning van de middag met Kellytou (v. Emilano) van Henk Minkema.

Tekst&Foto: Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN