Nieuws «TERUG  

Niek Alting en Derk Jan Mekkes gehuldigd in Opmeer

05-08-2022 |

De Landbouwshow van Opmeer kon na  twee jaar weer doorgegaan en dus werd deze afgelopen maandag 1 augustus voor de 111de keer gehouden.  .

 

Voor de nationale rijders van de VERT stond het kampioenschap Klavertje drie op het programma en met zes deelnemers werd dit een schitterende titelstrijd die uiteindelijk door Niek Alting in zijn voordeel werd beslist. Met het jonge span Luitenant (v. Fantijn) en Lord Liberty (v. Fabuleus) achterin en de deftige Emerson (v. Manno) voorop werd nipt Derk Jan Mekkes verslagen met Roelofsen Horse Trucks Jaims H (v. Bentley VDL), - Hugo (v. Patijn) en – Jefferson (v. Eebert). Vier combinaties liepen de finale waarin Jan Jordans derde werd met King (v. Fantijn) voorop en Barend (v. Marvel) en Haarman (v. Manno) daarachter. Henk Hammers had een gelegenheidsdrietal voor de spider en werd keurig vierde met Heliotroop (v. Colonist) van de familie Naber, James (v. Manno) van Teus van Laar en Roelofsen Horse Trucks Bentley VDL (v. Lariks) van Mekkes. De jury vond de nummers één en twee zeer aan elkaar gewaagd en koos voor de chiquere en luxere paarden van Alting.

 

Het regionaal tweespankampioenschap van Midden West Zuid werd gewonnen door Derk Jan Mekkes met RHT Bentley VDL (v. Larix) en diens zoon Jaims H. de vossen traden op als een echte eenheid en bleven het Engelse span Jericho (v. Dylano) en Nevaro (v. Idol) voor.

Henk Hammers had RHT Hugo (v. Patijn) van Mekkes geleend en met Briljant (v. Lariks) van Joop van Wessel daarnaast werden ze derde

 Berry van de Genugten won de competitie bij Midden West Zuid  met de veel front makende Nobel (v. Jericho) van Egbert Kruiswijk.

Geert Bouius

Sponsors 

 Van Doorn Ochten

 

het Showpaard

 

KWPN